ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάκης Ιωαννίδης: Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Σάκης Ιωαννίδης: Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Ποιος είναι ο Δραμινός που έγινε πρόεδρος στη γαλάζια νεολαία

29.194 μέλη της ΟΝΝΕΔ έδωσαν το παρόν στις φετινές εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου της γαλάζιας οργάνωσης, αναδεικνύοντας τον 29χρονο Σάκη Ιωαννίδη νικητή.

Ο νεαρός οικονομολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης, κατάφερε να συσπειρώσει στο πρόσωπο του στο σύνολο των οργανώσεων της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ της ΟΝΝΕΔ, κατάγεται από τη Δράμα και από τα 18 του χρόνια συμμετείχε στα κοινά της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, διένυσε όλη τη διαδρομή αποτελώντας τον επικεφαλής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια, από το 2010 έως και το 2012 πρωτοστατώντας στο αίτημα για την κατάργηση του ασύλου που διατύπωσαν οι πιτσιρικάδες της λεωφόρου Συγγρού.

Πολιτικά, όπως φάνηκε και από την πλατφόρμα που κατέθεσε προεκλογικά, στηρίζει πολλά στο δίπτυχο πατρίδα και φιλελευθερισμός, ενώ στην ομιλία του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του μίλησε για την αναγκαία δημιουργία ενός κοινωνικού πλέγματος που θα στηρίξει τους αδύναμους που επλήγησαν από την κρίση. Χρησιμοποιώντας λόγια του Αντώνη Σαμαρά και μιλώντας ενώπιον του, παρουσία πλήθους υπουργών και βουλευτών, ο Ιωαννίδης τον ευχαρίστησε που δε λύγισε όταν κάποιοι προετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν πάνω στα χαλάσματα της Ελλάδας, προσθέτοντας με νόημα πως οι νέοι άνθρωποι πρέπει να σταθούν πλάι στις μεταρρυθμίσεις.

Στην ίδια εκδήλωση άλλωστε, τόνισε πως πρέπει η ΟΝΝΕΔ να επανατοποθετηθεί στο πολιτικό σκηνικό μέσα από έναν ευρύ διάλογο και για το σκοπό αυτό ζήτησε από τα μέλη της νεολαίας να μετατρέψουν το 9ο Τακτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 14&15 Ιουνίου, σε αρχών και θέσεων. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, τόνισε πως οραματίζεται μία ΟΝΝΕΔ μαχητική, που δε θα φοβάται να μιλήσει για πατρίδα και φιλελευθερισμό, ενώ παράλληλα προανήγγειλε τοποθετήσεις με «γωνίες» σε κάθε ζήτημα που απαιτείται.

Ο Ιωαννίδης διαδέχθηκε στη θέση του προέδρου τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος προορίζεται από τον Αντώνη Σαμαρά για γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς με την παρουσία του στην ΟΝΝΕΔ άλλαξε το οργανωτικό προφίλ της νεολαίας και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ολοκληρώνει στο συνέδριο τη θητεία του.

Διαβάστε επίσης:

9ο Τακτικό Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Σαμαράς: «Ποτάμι ελπίδας» σε συγκρουσιακό περιβάλλον η ΟΝΝΕΔ