ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: «Όχι» σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κουβέλης: «Όχι» σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Φ. Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε μάλιστα «πολιτικό εκκρεμές» τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο Βήμα FM, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και την πιθανότητα η παρούσα Βουλή να εκλέξει, χωρίς τη διεξαγωγή εκλογών, νέα κυβέρνηση με νέο πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στο έργο της δικομματικής είπε ότι δεν προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις, αλλά εφαρμόζει μια «βαθιά συντηρητική πολιτική».

Ως προς την απόφαση να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Κουβέλης είπε:

«Η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση της αφήρεσε και μέρος του ηθικού της πολιτικού κύρους, αλλά και της νομιμοποίησής της. Είναι ακριβές ότι η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στη στήριξη της κυβέρνησης δημιουργούσε αναμφισβήτητα και αναχώματα, δημιουργούσε και αρνήσεις, αρνήσεις που είχαν σχέση με την εφαρμογή μέτρων τα οποία εμείς κρίναμε και αναποτελεσματικά και περαιτέρω επιβαρυντικά για την ελληνική κοινωνία».

«Είναι ακριβές ότι η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς αφήνει περιθώριο στους δύο συγκυβερνώντες, στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, να εφαρμόσουν μια πολιτική η οποία δεν είναι μεταρρύθμιση, αντιθέτως είναι μια βαθιά συντηρητική πολιτική».

Ο κ. Κουβέλης είπε, επίσης, ότι αυτό που γίνεται στο Δημόσιο «δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά απορρύθμιση με εκ των υστέρων επιταγές και εντολές της τρόικα».