ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενθάρρυνση των επενδύσεων το στοίχημα του Χ. Αθανασίου

Ενθάρρυνση των επενδύσεων το στοίχημα του Χ. Αθανασίου

Ενθάρρυνση των επενδύσεων μέσω της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής της δικαιοσύνης είναι το στοίχημα του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, όπως αυτό αποτυπώθηκε κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου η ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις και βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας μας, ενώ θα περιοριστούν και οι καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα τον υπουργό επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήρης Ρίζος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδης και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Παρόντες ήταν, επίσης, οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου κ. κ. Ιωάννης Σίδερης, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Νικόλαος Λεοντής, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος Κουτσόπουλος και Σπυρίδων Μιτσιάλης, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ κ. Νικόλαος Ρόζος και ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ευάγγελος Νταής. Από την πλευρά του Υπουργείου παρέστησαν οι Γενικοί Γραμματείς κ. κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Μαρίνος Σκανδάμης και Γιώργος Σούρλας.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίηση και τη χαρά του διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «επελέγησαν μεταξύ αρίστων οι άριστοι με κριτήριο την επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση», ενώ προανήγγειλε την επίσκεψη της νέας ηγεσίας και του ιδίου στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό.

«Όλοι θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της Δικαιοσύνης της χώρας μας και για την ταχύτερη και την αποτελεσματικότερη απονομή της, κάτι που αποτελεί απαίτηση του ελληνικού λαού. Επιπλέον, η ταχεία απονομή της, θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε την ανάπτυξη της χώρας μας, ενώ παράλληλα θα περιοριστούν οι καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες είναι αρκετές λόγω καθυστέρησης κατά την απονομή της. Η Δικαιοσύνης της χώρας μας, όπως είναι γνωστό, ενώ ποιοτικά έχει υψηλή θέση στο ευρωπαϊκό νομικό στερέωμα και μηδαμινές καταδίκες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εντούτοις έχει αρκετές καταδίκες για καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης. Συνεπώς όλοι έχουμε χρέος να εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό», τόνισε ο υπουργός.

Ροή Ειδήσεων