ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Μπαν Κι Μουν στη Ν. Υόρκη

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Μπαν Κι Μουν στη Ν. Υόρκη

Με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Η συνάντηση τους κράτησε περίπου 45 λεπτά και ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό.

«Στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στο γενικό γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ στη συνάντηση ήταν πλαισιωμένος από πολλούς συνεργάτες του μεταξύ των οποίων ήταν και ο ειδικός διαπραγματευτής για το σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς. Ο πρωθυπουργός επίσης συναντήθηκε και με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραικης επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφτεί το «Σημείο Μηδέν», όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι. Παρουσία του πρωθυπουργού εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέη ση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Επίσης ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε σχετικά και είδε από κοντά τα έργα ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Προηγουμένως, σε ομιλία του στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους έλληνες ομογενείς να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Μιλώντας στους ομογενείς, περιέγραψε τα επόμενα στάδια για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι «εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μετά βγαίνουμε στις αγορές» ενώ αναφέρθηκε και στις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Μαζεύουμε φόρους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλο να δώσουν», τόνισε και σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των θυσιών καθώς υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς σε ομογενείς: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο

Στη Νέα Υόρκη συνεχίζει τις επαφές του ο Α. Σαμαράς

Επικοινωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη για όσα ειπώθηκαν για το Κυπριακό

Όλα όσα συζήτησαν Σαμαράς – Ομπάμα