ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κούρκουλα με ευρωβουλευτές

Συνάντηση Κούρκουλα με ευρωβουλευτές

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας συναντήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών από την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Κούρκουλας ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις πολιτικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, το α’ εξάμηνο του 2014, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η πρώτη που επισκέπτεται την Ελλάδα ενόψει της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη προσπάθεια που έχει καταβάλει ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια για να εξέλθει από την κρίση και στη σημαντική βελτίωση που έχουν παρουσιάσει τα μακροοικονομικά μεγέθη.

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, o κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι το στοίχημα σήμερα είναι η επανατοποθέτηση της ευρωπαϊκής ιδέας στη καρδιά και το μυαλό των ευρωπαίων πολιτών, ενώ δήλωσε ότι θα αποτελούσε όνειδος η επικράτηση στις ευρωεκλογές αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.

Η αντιπροσωπεία των Ευρωβουλευτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς Malcolm Harbour, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, όπου έχει επαφές με μέλη της Κυβέρνησης και με φορείς της αγοράς.