Κι όμως, έχουν εισηγηθεί στον Σαμαρά πρόωρες εκλογές!

NEWSBOMB

Κι όμως, έχουν εισηγηθεί στον Σαμαρά πρόωρες εκλογές!

«Παίζουν» με το σενάριο συνεργάτες του πρωθυπουργού...

Μπορεί μεν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σ. Κεδίκογλου με δηλώσεις του τις προηγούμενες ώρες να απέκλεισε το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών ακόμα και στην περίπτωση που η Χρυσή Αυγή θα επέβαλε σε βουλευτές της να παραιτηθούν, ωστόσο εισηγήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχουν κατατεθεί στον Αντ. Σαμαρά, από στελέχη του επιτελείου του.

Το Newsbomb είναι σε θέση να γνωρίζει, ότι για το ζήτημα αυτό, αν δηλαδή συμφέρει την κυβέρνηση μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου.

Δύο εκ των στενών συνεργατών του πράγματι εισηγήθηκαν την πραγματοποίηση τώρα εθνικών εκλογών με το δίλημμα «πολιτική σταθερότητα ή αποσταθεροποίηση».

Οι εισηγητές αυτής της πρότασης τόνισαν ότι εκλογές με αυτό το δίλημμα θέτουν αντικειμενικά την κυβέρνηση σε πλεονεκτική θέση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, διότι –κατά την άποψή τους- στις συνθήκες πολιτικής κρίσης που έχουν δημιουργηθεί, με τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για τη δράση της Χρυσής Αυγής και με όσες θα ακολουθήσουν, με τα μέτρα που έχει αρχίσει να παίρνει η κυβέρνηση, με την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει έναντι της οργάνωσης, δημιουργείται ένα κλίμα και περνά μια εικόνα, ότι την σταθερότητα τη εκφράζει και την εγγυάται η κυβέρνηση.

Επιπλέον, πάντοτε κατά τους εισηγητές της πρότασης για εκλογές τώρα, πάντα σε συνθήκες μεγάλων κρίσεων η πλειοψηφία του κόσμου έχει την τάση να συσπειρώνεται γύρω απ' την «ασφάλεια» της κυβέρνησης, συνεπώς είναι και γι' αυτό το λόγο ευνοϊκή η συγκυρία.

Βέβαια, όπως εγκύρως πληροφορηθήκαμε, ο Αντ. Σαμαράς δεν υιοθέτησε αυτή την πρόταση, χωρίς πάντως και να την απορρίψει. Απλώς δεν εξέφρασε ανοιχτά την άποψή του.

Προφανώς ο πρωθυπουργός συνυπολογίζει αρκετές παραμέτρους πριν καταλήξει σε αποφάσεις.

Άλλωστε δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή να προβλέψει κάποιος το πώς θα διαμορφωθεί τελικά το κλίμα.

Επιπλέον ο Αντ. Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει και ένα άλλο παράγοντα. Τον σύμμαχό του αυτή τη στιγμή, τον Β. Βενιζέλο, ο οποίος δεν θέλει τις εκλογές σε καμία των περιπτώσεων. Διότι αντιλαμβάνεται, ότι μια εκλογική αναμέτρηση ακόμα και κάτω απ' αυτές τις συνθήκες δεν θα είχε θετικά αποτελέσματα για το κόμμα του.

Και απαιτεί τον αποκλεισμό του ενδεχομένου πρόωρων εθνικών εκλογών.

Πού παραπέμπουν όλα αυτά;

Στο ότι και παρά τον θόρυβο και τις κραυγές των συστημικών ΜΜΕ και των πρωτοκλασάτων δημοσιογράφων (τους) δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί το πώς θα διαμορφωθεί η πολιτική κατάσταση.

Πρόκειται για ένα σκηνικό ρευστό και με την ιδιαιτερότητα, ότι δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή που βρίσκεται σε δύσκολη θέση...

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Η πρόκληση εκλογών από τη Χρυσή Αυγή θα είναι ευκαιρία

«Παιχνίδια» της Χρυσής Αυγής με σενάρια για πρόκληση εκλογών

«Στροφή 180 μοιρών» από τους δανειστές μας για πρόωρες εκλογές!

«Εγκληματική οργάνωση» συνολικά η Χρυσή Αυγή

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

Συλλήψεις Χρυσής Αυγής: Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ

Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Γιώργος Πατέλης

Στο στόχαστρο της ανακρίτριας ο συνεργός – οδηγός του Ρουπακιά

Άρχισαν οι συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής

«Κόβεται» η ροή χρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή

Καταγγελία-ΣΟΚ:Με χαράκωσαν χρυσαυγίτες 1 μέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα

Στο στόχαστρο της ανακρίτριας ο συνεργός – οδηγός του Ρουπακιά

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved