ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Άρωμα προβοκάτσιας

ΚΚΕ: Άρωμα προβοκάτσιας

«Άρωμα προβοκάτσιας» αποδίδει το ΚΚΕ στην δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Μιλώντας σε ραδιοσταθμό ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, ανέφερε ότι η επίθεση «δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά και για τους στόχους και για τα κίνητρα που εξυπηρετεί και από ποια κέντρα -σε τελική ανάλυση- εκπορεύετα»

Όπως είπε, «η επίθεση πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου γίνεται μία προσπάθεια να οργανωθεί -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- η αντίσταση, οι αγώνες του λαού μας, ενάντια σε μία πολιτική που γίνεται όλο και πιο σκληρή. Την επόμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, υπάρχει μια πανεργατική απεργία. Και η επίθεση γίνεται σε μία περίοδο, όπου γίνεται προσπάθεια, επίσης, να απομονωθεί με μαζικούς όρους -με μαζικούς όρους και το τονίζω- η ναζιστική Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με τον κ. Γκιόκα, τέτοιου είδους ενέργειες, «που έχουν άρωμα προβοκάτσιας, αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν κλίμα φόβου και διευκολύνουν αντικειμενικά όσους επιδιώκουν να επαναφέρουν θεωρίες, τσουβαλιάζοντας και την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, τις προβοκάτσιες, με την πάλη του λαϊκού κινήματος».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι ενέργειες «σαν την χθεσινή, καμία σχέση δεν έχουν με την πάλη του λαού, με την πάλη του λαϊκού κινήματος, ούτε με το λαϊκό αίσθημα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής», αλλά «υπηρετούν άλλους στόχους».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι «ο λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά. Να μην περάσει ούτε κλίμα φόβου ούτε κλίμα τρομοκρατίας. Να μην αδυνατίσει κι ο αγώνας αν θέλετε για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, αλλά και να αντιμετωπιστούν όλοι όσοι πιθανόν θελήσουν να αξιοποιήσουν τέτοιου είδους ενέργειες, προκειμένου να πλήξουν, να συκοφαντήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα. Αυτό νομίζουμε ότι σε αυτή τη φάση έχει σημασία».

Διαβάστε επίσης:

Λιάνα Κανέλλη: Προβοκατορικά τρομοκρατική επίθεση