ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Θα προστατεύσουμε του αδυνάτους

Χατζηδάκης: Θα προστατεύσουμε του αδυνάτους

Τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε και ο υπουργός Ανάπτυξης.

Απατώντας στο επιχείρημα ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, γιατί αυτά τα κόμματα κυβέρνησαν έως σήμερα, σημείωσε ότι τη χώρα δεν την έφεραν σε δύσκολη θέση, γενικώς και αορίστως, δύο κόμματα, αλλά την έφεραν σε δύσκολη θέση συγκεκριμένες πολιτικές.

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε να προστατευθούν οι αδύναμοι.

Υποστήριξε ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι «πρώτον, συνέχιση της προστασίας που παρέχουν οι νόμοι 3869/10 και 4161/13 για τους φτωχούς και τους κοινωνικά αδύναμους. Η φιλοσοφία αυτών των ρυθμίσεων έχουμε πετύχει να μην αμφισβητείται από την τρόικα. Δεύτερον, εξωδικαστική προστασία για τα νοικοκυριά μεσαίου εισοδήματος μέχρι να αντιμετωπιστεί οριστικά και σφαιρικά το ζήτημα κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

«Εκεί είναι που κάνουμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, διότι από την πλευρά μας επιδιώκουμε τη μέγιστη προστασία γι’ αυτούς που τη χρειάζονται με βάση τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, χωρίς βεβαίως να μπορούν να εκμεταλλεύονται αυτές τις ρυθμίσεις επιτήδειοι ή «μεγάλα ψάρια»», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη ο Κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι «το 2014 η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και αυτή είναι η αρχή του τέλους, στη μεγάλη περιπέτεια που περνά ο τόπος».

Ο Υπουργός δεν αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα του γάλατος, αλλά σημείωσε ότι θα εφαρμόσει «την συντριπτική πλειοψηφία των προτάσεων του ΟΟΣΑ» στις οποίες περιλαμβάνεται και το γάλα.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Στεκόμαστε και πάλι στα πόδια μας

Στουρνάρας: Έχει ήδη διανυθεί το 80% της απόστασης

Σκληρή μάχη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας εκφράζει την Ελλάδα του χθες

Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση

Κουβέλης: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό

Παπαρήγα: Χωρίς αντίκρισμα το πρωτογενές πλεόνασμα

Ψηφίζεται σήμερα τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του 2014

Προϋπολογισμός ενταφιασμού της δημόσιας υγείας

Εικόνα ντροπής: Άδεια έδρανα στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Πυρ ομαδόν στη Βουλή κατά Στουρνάρα

Στρατούλης: Δολοφονικό όπλο ο προϋπολογισμός