Ανοίγει ο δρόμος του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

NEWSBOMB

Ανοίγει ο δρόμος του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα (δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα) σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Αυτό αποφάσισε τελικά -σύμφωνα με πληροφορίες- το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ανάβοντας έτσι το πράσινο φως, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, για την έναρξη της διαδικασίας της ανάκρισης.

Με απόλυτη μυστικότητα το Δικαστικό Συμβούλιο σύνελθε χθες Σάββατο στον Άρειο Πάγο και αποφάσισε ομόφωνα ότι τα δύο κακουργήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που αντιμετωπίζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έχουν παραγραφεί.

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου έδωσαν απάντηση σε ερώτημα που συνδεόταν με τη Βουλή της μιας μέρας η οποία συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Και αυτό γιατί σύμφωνα με άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επέρχεται αποσβεστική προθεσμία», κάτι που σημαίνει ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και η πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να κινήσει οποιαδήποτε ποινική διαδικασία σε βάρος πρώην υπουργού.

Αναλυτικότερα, τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου έκριναν ότι δεν έχει επιφέρει παραγραφή των αδικημάτων η Βουλή της μιας μέρας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Συγκεκριμένα έκριναν ότι η δίωξη από τη Βουλή κινήθηκε εντός της αποσβεστικής προθεσμίας γιατί η επόμενη Βουλή που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δεν είχε σύνοδο. Κατά συνέπεια, συνέχισαν οι δικαστές, η επόμενη σύνοδος που άρχισε η αποσβεστική προθεσμία είναι αυτή που εξελέγη Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Άρα νόμιμα η Βουλή άσκησε τη δίωξη σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε επίσης:

Οι τράπεζες προστατεύουν τον Παπακωνσταντίνου

Μήνυση ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή κατά των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Τα σκοτεινά σημεία του πορίσματος Παπακωνσταντίνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved