ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Μιχελάκη με ευρωπαίους ομολόγους του

Συναντήσεις Μιχελάκη με ευρωπαίους ομολόγους του

Σημαντικές επαφές με ομολόγους του είχε στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου υπουργών δικαιοσύνης και εσωτερικών, ο Έλληνας υπουργός των Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Η συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του Τόμας Ντε Μεζιέρ (Dr. Thomas De Maiziere) πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκαν η περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών και η οδηγία για τις ενδοεπιχειρησιακές μεταθέσεις. Νωρίτερα ο κ. Μιχελάκης συναντήθηκε Κύπριο ομόλογό του Σωκράτη Χάσικο και τον Ιταλό υφυπουργό εσωτερικών Φίλιπο Μπουμπικο (Filippo Bubbico).

newego LARGE t 1101 54217856

Συζήτησαν τη δημιουργία ενός πλαισίου διαπεριφερειακής συνεργασίας για την ανάπτυξη και την περαιτέρω ενίσχυση των προνοιακών δράσεων των τριών αυτών χωρών. Εξ άλλου, κατά τη συνάντηση του Γιάννη Μιχελάκη με τον Πολωνό υπουργό εσωτερικών Πιότρ Στάσαντσικ (Piotr Stachanczyk) συζητήθηκε η οδηγία για τις ενδοεπιχειρησιακές μεταθέσεις, στη δε συνάντηση με τη Δανέζα υπουργό Εσωτερικών Κάρεν Χέκερουπ (Karen Haekkerup) συζητήθηκαν η ανωτέρω οδηγία και τα ενταξιακά προγράμματα για τους νόμιμους μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς.

Διαβάστε επίσης:

Άτυπη συνάντηση των υπουργών του ΕΛΚ στα γραφεία της ΝΔ