ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκνευρισμός του Αμερικανικού λόμπυ μετά τις αποκαλύψεις για Μπαλτάκο

Εκνευρισμός του Αμερικανικού λόμπυ μετά τις αποκαλύψεις για Μπαλτάκο

Ο Ντέιβιντ Χάρις είναι πλέον καχύποπτος έναντι της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο από τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στα κεντρικά γραφεία της Αμερικανοεβραϊκής κοινότητας στην Νέα Υόρκη με τον επικεφαλής της Ντέιβιντ Χάρις- ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να πίεσει τον Σαμαρά να «τελειώνει» με την Χρυσή Αυγή- να τελεί σε κατάσταση σοκ, μόλις διάβασε το μεταφρασμένο στα αγγλικά απόσπασμα της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Χάρις κάλεσε στο τηλέφωνο στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού ζητώντας εξηγήσεις για τα όσα καταγράφονται στην κατ' ιδίαν συνομιλία των δύο ανδρών. Παράγοντες του αμερικανικού λόμπι αισθάνονται δυσαρεστημένοι από τους τελευταίους χειρισμούς της κυβέρνησης πάνω στο θέμα της Χρυσής Αυγής και φέρονται αποφασισμένοι να εκφράσουν με κάθε τρόπο αυτή τους τη δυσαρέσκεια.

Ο Ντέιβιντ Χάρις είναι πλέον καχύποπτος έναντι της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NEWSBOMB μετά απ' όλα αυτά, αναμένεται να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, η οποία σχεδιαζόταν να οργανωθεί με τυμπανοκρουσίες ώστε να σταλεί το μήνυμα στήριξης των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης για την πάταξη του νεοναζισμού.

Από την άλλη πλευρά είναι άγνωστο αν ο Πρωθυπουργός θα καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τον δίαυλο επικοινωνίας που εμφανίστηκε να έχει ο στενός του συνεργάτης με αυτούς που ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς αποκαλούσε «ναζιστές».

Διαβάστε επίσης:

Εθνικές εκλογές εδώ και τώρα

Υπόθεση Μπαλτάκου και εκλογές στην ατζέντα Σαμαρά – Βενιζέλου

Ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να ρίξει την κυβέρνηση

Παραίτηση της κυβέρνησης και επειγόντως εκλογές…

Θύελλα αντιδράσεων για την υπόθεση Μπαλτάκου

Τι φοβούνται στο Μαξίμου μετά το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη