ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 16 Ιουνίου απολογείται ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Στις 16 Ιουνίου απολογείται ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Προθεσμία για την απολογία του έλαβε σήμερα ο βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος θα βρεθεί ξανά ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στις 16 Ιουνίου.


Ο βουλευτής κλήθηκε σε απολογία από τις εφέτες, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου μετά την άρση ασυλίας του για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Αλεξόπουλος αρνείται κάθε εμπλοκή του σε ποινικά κολάσιμες πράξεις της Χρυσής Αυγής και πριν λίγο καιρό, αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, υποστηρίζοντας πως οι πρακτικές που εφάρμοζε αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού. Υποστηρίζει επίσης, πως μετά τη δολοφονία Φύσσα είχε ήδη αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.

Οι απολογίες τόσο του κ. Αλεξόπουλου όσο και του έτερου ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα στις 2 Ιουνίου, αναμένονται στο Εφετείο με ενδιαφέρον, καθώς οι δυο βουλευτές αποστασιοποιήθηκαν από το κόμμα μεσούσης της διαδικασίας ποινικής διερεύνησης της δράσης μελών και ηγετικών στελεχών του, που ελέγχονται ως εγκληματική οργάνωση για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις όπως ανθρωποκτονίες.

Διαβάστε επίσης:

Χρ. Αλεξόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με την εγκληματική δράση της ΧΑ