ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Εκλογές το φθινόπωρο - Δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια

Τσίπρας: Εκλογές το φθινόπωρο - Δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια

Μήνυμα εκλογικής εγρήγορσης έδωσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πρόκειται για ένα «προεκλογικό καλοκαίρι» και πως το φθινόπωρο θα κριθεί εάν θα υπάρξουν νέα σκληρά μέτρα με την υπογραφή της κυβέρνησης, ή νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί τη σωτηρία του λαού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε έναν απολογισμό της μάχης και του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών για το κόμμα, ενώ παράλληλα έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να είναι παρούσα γιατί αυτό δεν θα είναι ένα χαλαρό καλοκαίρι, αλλά ένα προεκλογικό καλοκαίρι, ιδιαίτερα κρίσιμο γιατί υπάρχουν δύο επιλογές: ή το φθινόπωρο αυτή η κυβέρνηση θα λάβει νέα σκληρά μέτρα ή θα υπάρξει νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί τη σωτηρία της χώρας και του λαού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η συγκρότηση μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας, που θα κερδίσει αυτοδύναμα τις επερχόμενες εκλογές και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της χώρας».

Χρόνος δεν υπάρχει, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κι «εμείς δεν θα καθίσουμε στις δάφνες μας, να περιμένουμε να σαπίσει η κυβέρνηση για να τη διαδεχθούμε· γιατί μαζί σαπίζει και η χώρα».

Σημείωσε, ακόμη, ότι «δεν έχουμε σκοπό να διαδεχθούμε κανένα μοντέλο όπως είναι, αλλά να μετατρέψουμε την κυβέρνηση από εργαλείο επιβολής πολιτικών των μνημονίων σε επιτελείο μάχης» για τη διάσωση της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Η σιωπή της... επιστολής!

Ντάνιελ Γκρος στο newsbomb.gr: «Αποκλείεται νέο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα»

C-130 φόρτωναν τα ελληνικά ΑΤΜ με δισεκατομμύρια – Όλο το θρίλερ

Το Διευθυντήριο του... Ευρώ