ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Μητρόπουλος: Απαιτείται ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων

Αλ. Μητρόπουλος: Απαιτείται ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων

Να τεθεί στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές το θέμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, ο κ. Μητρόπουλος έχει ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση να θέσει το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων και στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα (30/01/2015) ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Κακώς θεωρήθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων ιδιωτικό χρέος και μπήκαν στο κούρεμα του ιδιωτικού χρέους. Άρα λοιπόν, αν δεν γίνει επαναρτίωση των ταμείων κατά την επιστροφή τμήματος των κουρεμένων από το PSI, που θα σώσει μεταβατικά το σημερινό επίπεδο των συντάξεων, τότε η κυβέρνηση θα μπει σε δύσκολη θέση να σκεφτεί για περαιτέρω μειώσεις» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

«Δεύτερη υποστηρικτική γραμμή θα είναι να διατηρηθεί η κρατική επιχορήγηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία του περσινού έτους, διότι θα δώσει ανάσα ύψους 1,5 δισ. ευρώ σε επικουρικές και κύριες συντάξεις. Αν ισχύσει η περικοπή που έχει προβλεφθεί και με το μεσοπρόθεσμο από 1ης Ιανουαρίου του 2015 και εφεξής, τότε πάλι, αν δεν γίνει επαναρτίωση με τον τρόπο που περιέγραψα -δηλαδή διατήρηση τουλάχιστον της περσινής κρατικής επιχορήγησης, δεν μιλάω για αύξηση-, τότε ίσως να μην μπορέσουμε να αποφύγουμε περαιτέρω μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις» προειδοποίησε ο κ.Μητρόπουλος.

«Ως τρίτη πρόταση έχω εισηγηθεί να "ξεακυρωθούν" οι καταργήσεις των κοινωνικών πόρων υπέρ των ταμείων επικούρησης» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις