ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος: Τους έχουμε ξοφλήσει όλους, τι θα συζητάμε για δάνεια;

Γλέζος: Τους έχουμε ξοφλήσει όλους, τι θα συζητάμε για δάνεια;

Τη θέση ότι ο λαός κατεψήφισε τα δάνεια και ότι σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι θέλουν να εξαναγκάσουν την Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ τότε αυτό «θα γίνει σε ζημιά τους» εξέφρασε ο Μανώλης Γλέζος.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σήμερα, Τρίτη (17/02) στο Mega δήλωσε πως «o λαός κατεψήφισε τα δάνεια γιατί τα δάνεια όπως έλεγε ο Μένανδρος τους ανθρώπους δούλους ποιεί».

«Δεν θέλω να δυσκολέψω το έργο της κυβέρνησης, θέλω να την υποστηρίξω στην προσπάθεια και να τα κατανοήσουν όλοι και η κυβέρνηση και ο λαός και όλα τα κόμματα ότι αν δεν θέσουμε τέρμα στα δάνεια δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τίποτα η χώρα» είπε, μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γλέζος με σκληρή γλώσσα απέναντι στους εταίρους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θεωρούν οι Ευρωπαίοι ότι υπάρχει πρόβλημα για τα δάνεια που μας έδωσαν, δεν έχω καμία αντίρρηση να το συζητήσουμε, εάν αυτοί το βάζουν το θέμα», εκτιμώντας, ωστόσο ότι «για τον κάθε ένα από αυτούς, κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, τους έχουμε εξοφλήσει όλους».

Κατά την άποψη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε: Βάζουμε το λαό να πάρει πίσω την ψήφο του; Αυτό συζητάμε. Πρέπει να καταλάβει ο κ. Σόιμπλε ότι αν μας εμποδίσει να βγάλουμε τον βρόχο από το λαιμό του ελληνικού λαού θα σπάσουνε τα μούτρα τους».

Ο κ. Γλέζος υποστήριξε ότι πιθανό Grexit θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην Ευρωζώνη. «Σε ζημιά τους θα γίνει - εγώ δεν θέλω να βγούμε απ' το ευρώ- έχουν μετρήσει ότι θα είναι σε ζημιά τους να βγούμε απ' το ευρώ».

«Η μόνη λύση σ' αυτό το αδιέξοδο είναι να παγώσουν όλα, να έρθουν μετά από έξι μήνες να συζητήσουμε» συνέχισε και τόνισε: «Η κυβέρνηση ζητάει από τους δανειστές τους καταπιεστές, να παγώσουν όλα για έξι μήνες, χωρίς να σημαίνει ότι για έξι μήνες θα μπαίνουν τόκοι: Πάγωμα απόλυτο» είπε κλείνοντας.

Σχετικές ειδήσεις