ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: Ο Τσίπρας δεν μου είπε ότι πάει για εκλογές

Αναστασιάδης: Ο Τσίπρας δεν μου είπε ότι πάει για εκλογές

Την ανάγκη να υπάρξουν επιτέλους πολιτικές ανάπτυξης, επισήμανε, σε παρέμβασή του για το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Kύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης – Διέψευσε δημοσιεύματα βάσει των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας τού εκμυστηρεύτηκε ότι «επιστρέφει στην Ελλάδα για να προκηρύξει εκλογές».

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι θεώρησε καθήκον του να υπεραμυνθεί των θέσεων της Αθήνας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ελαστικότητα επιλογών στην επίτευξη των προκαθορισμένων στόχων από πλευράς των θεσμών.

Παράλληλα, εξέφρασε κατανόηση ως προς τα αιτήματα της Ελλάδας για τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός ως αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας.

Ο κ. Αναστασιάδης, πρόσθεσε, τέλος, ότι θεώρησε υποχρέωσή του να συμπαρασταθεί, καθότι θεωρεί δίκαια τα περισσότερα αιτήματα της Ελλάδας, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση που να αποτρέπει την έξοδό της από την Ευρωζώνη.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, διέψευσε δημοσίευμα που… αποκάλυπτε πως ο κ. Αναστασιάδης είχε συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία του ανέφερε πως «γυρίζει στην Ελλάδα για να προκηρύξει εκλογές»…

Σχετικές ειδήσεις