ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπάρκεια, υποκρισία ή καθ΄έξιν πολιτική εξαπάτηση;

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπάρκεια, υποκρισία ή καθ΄έξιν πολιτική εξαπάτηση;

Νέες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις Τσακαλώτου στους Financial Times.

«Η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, έταζε, αλλά δεν έκανε τίποτα για τη φοροδιαφυγή», αναφέρει η ΝΔ για τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Τσακαλώτος «παραδέχτηκε, επίσης, ότι οι εκλογές, που προκαλεί κατ' εξακολούθηση ο κ. Τσίπρας, βλάπτουν τη χώρα.

Πρώτον, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Τσακαλώτου, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2016. Το 2016 δηλαδή θα γυρίσουμε στο... 2014.

Δεύτερον, σύμφωνα με τον ίδιο, προϋπόθεση για να μη γίνει "κούρεμα" καταθέσεων είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι διαδικασίες αυτές όμως καθυστέρησαν ήδη για έναν ακόμη μήνα με την απόφαση του κ. Τσίπρα να ξαναπροκαλέσει εκλογές τον Σεπτέμβριο, για να μας ξαναπάει... πίσω στον Αύγουστο όπου συγκυβερνούσε πάλι με τον κ. Καμμένο.

Τρίτον, ακόμη και αν ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα με επιτυχία, σύμφωνα με τις δικές του προβλέψεις, για να επιστρέψει η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών και κατ' επέκταση η "δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου" θα πρέπει "να μην κάνει ιδιαίτερα αριστερά πράγματα"...

Ανεπάρκεια, υποκρισία ή καθ' έξιν πολιτική εξαπάτηση;», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις