ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Φίλη – Ιερώνυμου στη σκιά των δηλώσεων περί Θρησκευτικών

Συνάντηση Φίλη – Ιερώνυμου στη σκιά των δηλώσεων περί Θρησκευτικών

Συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή θα έχουν σήμερα, Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και o αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Προφανής στόχος της συνάντησης αυτής να «ελαφρύνει το κλίμα» στις σχέσεις υπουργείου Παιδείας και Αρχιεπισκοπής μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν.

Ο σάλος προκλήθηκε την Παρασκευή (25/09) όταν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, θεώρησε σκόπιμο να προαναγγείλει την χωρίς αιτιολόγηση απαλλαγή από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν.

Με τη σειρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών σε μια από τις σπάνιες δημόσιες παρεμβάσεις του άφησε αιχμές κατά των δηλώσεων της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας και δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το πρόσωπο της Σίας Αναγνωστοπούλου και τα όσα ανέφερε η ίδια.

«Δεν είναι του υπουργείου (σ.σ. η ενέργεια), αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος, εκτιμώντας ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις της αναπληρώτριας υπουργού, ενώ αμφισβήτησε εάν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. «Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του… Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου» επεσήμανε καυστικά.

Το πρωί της Δευτέρας, μετά την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή το υπουργείο Παιδείας έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα ζητήματα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, παρατήρησε: «Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς».

«Ότι έχω δηλώσει, ήταν απάντηση σ' έναν ακροατή» ενώ η ραδιοφωνική συζήτηση αφορούσε άλλα θέματα για την Παιδεία, πρόσθεσε η ίδια.

«Ό,τι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει, τα κενά, και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία» τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις