ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο Χίλτον κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς (photos)

Ένταση στο Χίλτον κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς (photos)

Έπειτα από την κατάληψη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, η Λαϊκή Ενότητα διαμαρτυρήθηκε και έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών.

Λίγο μετά τις 17:00, περίπου 80 άτομα, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη μπλόκαραν την είσοδο του ξενοδοχείου, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ο Δημήτρης Στρατούλης επιχείρησε να μπει μέσα σε αυτό, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την έλευση του κουαρτέτου στην Αθήνα.

«Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη ποιος θα μπει», «Μαξίμου και Βρυξέλλες ακούστε το καλά, δεν κάνουμε θυσίες για τα αφεντικά», «Πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε», ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναξε και η Ραχήλ Μακρή, η οποία έδωσε το «παρών» στη διαμαρτυρία.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, οι οποίοι είχαν ραντεβού με το κουαρτέτο στις 17.30, αναγκάστηκαν να μπουν από το γκαράζ του Χίλτον, προκειμένου να αποφύγουν τους διαδηλωτές.

Η διαμαρτυρία των μελών της ΛΑΕ ήταν πάντως ειρηνική και έληξε χωρίς «παρατράγουδα», με την αποχώρησή τους από το ξενοδοχείο περίπου στις 18:30.

Σχετικές ειδήσεις