ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας δεν θα πάει στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Τσίπρας δεν θα πάει στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Εξηγεί τους λόγους σε επιστολή του προς τον κ. Κάρολο Παπούλια...

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας δεν θα παρευρεθεί φέτος στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον εορτασμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Την απόφασή του γνωστοποίησε με επιστολή προς τον κ. Κάρολο Παπούλια, στην οποία επισημαίνει ότι η Δημοκρατία «υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο ΔΝΤ».

«Όσο ο λαός μας, που μήνες τώρα στέλνει ηχηρό μήνυμα από όλες τις πλατείες των πόλεων, φιμώνεται και παραμένει στο περιθώριο, αυτή η εορτή ούτε νόημα θα έχει, ούτε περιεχόμενο» σημειώνει στην επιστολή του προς τον κ. Παπούλια ο κ. Τσίπρας και συνεχίζει:

«Η Δημοκρατία μας φέτος δεν εορτάζει. Υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκαλώντας φτώχεια, ανεργία και απελπισία στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Πονάει από τα ισχυρά πλήγματα που επέφεραν μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν τη λαϊκή κυριαρχία και δρομολογούν οδυνηρές εξελίξεις ερήμην του λαού. Δακρύζει εξαιτίας των τριών χιλιάδων δακρυγόνων που οι εντεταλμένες αστυνομικές δυνάμεις εκτόξευσαν στις 29 Ιουνίου σε ειρηνικούς διαδηλωτές, προκαλώντας ανήκεστες βλάβες σε συμπολίτες μας».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας εύχεται «να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που η συνείδησή μας μας υπαγορεύει μια τέτοια απόφαση» και ελπίζει «η δημοκρατία να μην είναι το πρώτο θύμα της ζοφερής αυτής κρίσης που βιώνει η χώρα και ο λαός μας».