ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί

Κωνσταντοπούλου: Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί

Νέα δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να απασχολήσει τους πολίτες με τερτίπια περί εκλογικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης.

«Αυτό που λέμε όλοι εμείς είναι ότι πρέπει να ρίξουμε αυτό το καθεστώς. Όχι αυτήν την κυβέρνηση. Σε αυτό το καθεστώς ανήκει ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης, θα μπει σε λίγο -αφού το προσπαθεί με μεγάλη ζέση- και ο κ. Λεβέντης. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί. Σε αυτό το καθεστώς ανήκουν και οι επιτετραμμένοι των ευρωπαϊκών οργάνων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», είπε.

Ερωτηθείσα αν προτείνει μία εναλλακτική λύση εντός ή εκτός Ευρώπης, η ίδια απάντησε ότι «ποτέ δεν υπηρέτησα τουλάχιστον εγώ μια αφήγηση που θα έλεγε ότι πρέπει πάση θυσία να υποταχθούμε στην ΕΕ. Και ούτε θα την υπηρετήσω. Αυτήν τη στιγμή λέω ότι πρέπει να απελευθερωθούμε από αυτήν τη μέγκενη και να αποτινάξουμε αυτόν το ζυγό».

Η κ. Κωνσταντοπούλου κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα ποια κόμματα θα μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την Πλεύση Ελευθερίας για να συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός ευρύτερου σχήματος.

Αναφερόμενη στο Κομμουνιστικό Κόμμα είπε πως «από την εμπειρία μου ως πρόεδρο της Βουλής πείστηκα ότι το ΚΚΕ σε κάθε στιγμή που το σύστημα θα αρχίσει να τρέμει, θα τρέξει να το κρατήσει. Αυτό έκανε και στην προηγούμενη περίοδο».

Για τη Λαϊκή Ενότητα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δήλωσε ότι οι άνθρωποι που δίνουν μάχη στα κόμματα αυτά είναι άνθρωποι που έχουν δοκιμαστεί και στάθηκαν όρθιοι, στο ύψος τους.

Σε σχέση με το αν θα ήθελε να συνομιλήσει για την επόμενη μέρα με κάποια στελέχη από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην βουλευτής ανέφερε:

«Η σχέση μου είναι ότι είναι αντίπαλοί μου. Εργάζομαι και εργαζόμαστε για την ανατροπή τους. Δεν με απασχολεί μια άντληση δυναμικού από εκείνους που έδειξαν ότι λύγισαν, ότι την κρίσιμη στιγμή επέλεξαν την εξουσία και το τομάρι τους από την κοινωνία και τη Δημοκρατία».

Σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών οφειλών, τόνισε ότι «έχει προδοθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα. Υπάρχει από τον Γενάρη του 2015 εμπεριστατωμένη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αποτιμά τις γερμανικές οφειλές σε ύψος μεταξύ 278-340 δισ. ευρώ. Με βάση αυτήν την έκθεση που έχει καταρτιστεί με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, όπως αποδείξαμε στη Βουλή την προηγούμενη περίοδο, η κυβέρνηση όφειλε να εγγράψει αυτήν την οφειλή στον προϋπολογισμό του κράτους».

Ως προς το ελληνικό χρέος, η ίδια σημείωσε πως «έχει αποδειχθεί ότι είναι παράνομο, έχει αποδειχθεί ότι έχουμε τα επιχειρήματα, τα εργαλεία να το αποκηρύξουμε, έχει αποδειχθεί ότι την κρίσιμη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας είχε το πόρισμα της Επιτροπής, επέλεξε να κάνει ότι δεν ξέρει, να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθέριας αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη στις 20.30 στον Λυκαβηττό, με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.