ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής θεσμικός εκφυλισμός από την Κυβέρνηση Τσίπρα

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής θεσμικός εκφυλισμός από την Κυβέρνηση Τσίπρα

«Η χωρά βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό» τόνισε κατά έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε παρέμβαση με ομιλία του στο Κοινοβούλιο την ώρα της κρίσιμης διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την συγκρότηση ΕΣΡ.

«Βιώσαμε απαράδεκτες μεθοδεύσεις για πίεση δικαστικών που παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας και όχι κράτος δικαίου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε, «Η πατρίδα δεν αντέχει μια κρίση δημοκρατίας. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η χώρα βιώνει πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό».

«Η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου υποκλέπτεται και γίνεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο. Πρόκειται για φαινόμενο που μοιάζει με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζοντας τους τόνους, ενώ στη συνέχεια ανέγνωσε την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ενωση Δικαστικών και Εισαγγελέων, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Ποτέ στην ιστορία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να επαναφέρει την πραξικοποηματική τροπολογία του Παππά, ζητώντας ταυτόχρονα η αρμοδιότητα για τα κανάλια να επιστρέψει στο ΕΣΡ και να καταργηθεί ο περιορισμό στον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών.

«H ΝΔ διαχρονικά υποστηρίζει τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών. Ισχυρές αρχές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, όχι μαριονέτες. Απαιτούμε την επιστροφή στο ΕΣΡ των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων. Η κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση, θέλει συνενόχους στην προσπάθεια ελέγχου των Μέσων. Είχαμε βάλλει από την αρχή μία προϋπόθεση, την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας, την ακύρωση του νόμου Παππά και την επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ. Η συγκρότηση του ΕΣΡ είναι μεταγενέστερο θέμα. Εφόσον το Δικαστήριο κρίνει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός η κυβέρνηση θα έχει μόνο μία επιλογή, να ακυρώσει το νόμο και να επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ».

«Καλώ όλους τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση. Οι μεγάλες κατακτήσεις δεν μπορούν να καταργηθούν από μια αυταρχική κυβέρνηση που μόνο στόχο έχει την παραμονή της εξουσίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας, «Κάθε ημέρα που περνά καθιστά την ανάταξη της χώρας και γι αυτό επιμένουμε ότι είναι επιβεβλημένη μια πολιτική αλλαγή ώστε να επουλώσουμε τα βαθιά τραύματα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε όμως και στο θέμα του χρέους λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την αξιοπιστία για να πετύχει τον στόχο της ρύθμισης του χρέους, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα βοηθήσει τον κ. Τσίπρα ούτε ο ανασχηματισμός.

Διαβάστε επίσης: Live - Βουλή: Κρίσιμη διάσκεψη των προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Σχετικές ειδήσεις