ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπηλιωτόπουλος: Κρίση αξιοπιστίας στο εξεταστικό σύστημα

Σπηλιωτόπουλος: Κρίση αξιοπιστίας στο εξεταστικό σύστημα
Ανακοίνωση για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση...

Ανακοίνωση για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξέδωσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων για την φετινή χρονιά.

Χρονιά δύσκολη για όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, λόγω των λαθών, των παλινωδιών και των αστοχιών που έγιναν κατά την οργάνωση και διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα, τις χαμηλές επιδόσεις (μόλις ένας στους έξι τελικά περνά στη σχολή της επιλογής του), αλλά και την κρίση αξιοπιστίας του εξεταστικού συστήματος.

Η σκέψη μας όμως σήμερα βρίσκεται στους μαθητές. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε όσους πέτυχαν τους στόχους τους και εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Σε όσους δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τις επιδιώξεις και τις προσδοκίες τους φέτος, πρέπει να γνωρίζουν, ότι τίποτε δεν έχει χαθεί, ότι η ζωή δίνει πολλές ευκαιρίες και ότι στο χέρι τους είναι να τις αξιοποιήσουν και να πετύχουν στο μέλλον».