ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικό «σφυρηλάτημα» από τους γαλάζιους τομεάρχες

Κυβερνητικό «σφυρηλάτημα» από τους γαλάζιους τομεάρχες
Κομμάτι-κομμάτι αποδομούν την κυβερνητική πολιτική αλλά και τις δημόσιες παρεμβάσεις οι τομεάρχες της ΝΔ...

Κομμάτι-κομμάτι αποδομούν την κυβερνητική πολιτική αλλά και τις δημόσιες παρεμβάσεις οι τομεάρχες της ΝΔ, ανεβάζοντας τους τόνους, λίγες ημέρες πριν από τη ΔΕΘ.

Στο επίκεντρο οι ψευτοαναπηρικές συντάξεις

«Οι Έλληνες φορολογούμενοι δικαιούνται να γνωρίζουν: Πόσοι είναι οι ανάπηροι μαϊμού; Πόσοι λαμβάνουν επιδόματα που δεν δικαιούνται; Σε ποια περίοδο δόθηκαν; Από ποιες Επιτροπές δόθηκαν; Επιτέλους πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την κατάχρηση του Δημόσιου Χρήματος. Η Ισονομία, η Δικαιοσύνη και η Διαφάνεια στις Κοινωνικές Παροχές είναι υψηλής προτεραιότητας ζήτημα και η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ολιγωρεί», σημειώνει με δήλωσή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις συντάξεις και τις παροχές των ατόμων με αναπηρία.

Επισημαίνει μάλιστα πως την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και συντάξεις επιτρέπει να δίνονται ακόμα χιλιάδες ψευτοαναπηρικές συντάξεις και αναπηρικά επιδόματα σε μη δικαιούχους, αφού ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού Νόμου, δεν έχει προχωρήσει ο έλεγχος των Αναπηρικών Συντάξεων και η κατάρτιση του Εθνικού Μητρώου Ατόμων με Αναπηρία.

Σημείο τριβής τα έσοδα

Στον αναπληρωτή Υπουργό των Οικονομικών και στις τελευταίες δηλώσεις του, ανέλαβε να απαντήσει ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Συγγρού, Γιάννης Βρούτσης, συνιστώντας στον Παντελή Οικονόμου «μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

«Οι θριαμβολογίες στις οποίες προχώρησε χθες περί αύξησης των εσόδων του μηνός Αυγούστου κατά 3%, κάθε άλλο παρά δικαιολογούνται. Υπολείπονται σημαντικά του νέου ετήσιου αναθεωρημένου στόχου για αύξηση κατά 5,6%. Και υπολείπονται ακόμη περισσότερο έναντι του αρχικού στόχου του Προϋπολογισμού για αύξηση κατά 8,5 %», επισημαίνει ο αρμόδιος για θέματα φορολογικά τομεάρχης, σημειώνοντας πως, για την επίτευξη του νέου αναθεωρημένου στόχου, απαιτείται, για το 5μηνο (Αύγουστος – Δεκέμβριος) να εισπράττονται μηνιαία 5,4 δισ. €. Ο κος Βρούτσης, στηλιτεύει ακόμη την παραδοχή ότι η φοροδιαφυγή, η παραοικονομία και το λαθρεμπόριο βρίσκονται στο απυρόβλητο, χαρακτηρίζοντας την προκλητική και κυνική.

Αιχμή του δόρατος η Παιδεία

Σκληρή και η αντίδραση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, για τις ελλείψεις στα σχολεία, με τον αρμόδιο τομεάρχη να μιλά για «ιλαροτραγικές καταστάσεις» και για δασκάλους και καθηγητές που διαγκωνίζονται στα φωτοτυπικά των σχολείων, ποιος θα βγάλει πρώτος φωτοτυπίες, στη λογική του “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”.

Ο κος Σπηλιωτόπουλος, μνημονεύει μάλιστα και ανακοίνωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι με ανακοίνωσής τους καλούν τους συναδέλφους τους που επιθυμούν να παραλάβουν στην ώρα τους τα βιβλία για τα παιδιά τους να υποβάλλουν δήλωση έως τις 15 Σεπτέμβρη.