Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι απολύσεις

Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι απολύσεις

Δηκτική απάντηση στη Νέα Δημοκρατία εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

 

Η ΝΔ, νωρίτερα, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι απέτυχε στις προθεσμίες που είχε βάλει για την αξιολόγηση, τονίζοντας ότι «σκόνταψε στις αντιλήψεις που εξέφραζε, απέτυχε παταγωδώς και, τώρα, πελαγοδρομεί χωρίς να ξέρει τι πρόκειται να κάνει».

Οι ξεκάθαρες θέσεις της ΝΔ για την αξιολόγηση, απαντά με τη σειρά της η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, είναι αυτές που εφάρμοσε ο σημερινός πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός των απολύσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

«Μάλιστα, “αυτή η πρόταση θα αποτελέσει και τη βάση της πολιτικής που θα ακολουθήσει η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”, όπως μας πληροφορεί η σχετική ανακοίνωση, μην επιτρέποντας περιθώρια για παρερμηνείες» προσθέτει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και συνεχίζει:

«Χαιρόμαστε που, παρά τις προσπάθειες αναβάπτισής του σε “μεταρρυθμιστή”, ο κ. Μητσοτάκης με παρρησία ομολογεί ότι θα επαναλάβει το ίδιο “μεταρρυθμιστικό” του έργο, δηλαδή τις τυφλές απολύσεις, την καρατόμηση δημοσίων υπαλλήλων με υψηλά τυπικά προσόντα, τη διαθεσιμότητα και τόσα άλλα, με μοναδικό γνώμονα την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την απαξίωση της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ματαιοπονεί, γιατί και ο ελληνικός λαός θυμάται και η Δημόσια Διοίκηση θα αναβαθμιστεί και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει πράξη, μετά φυσικά και την απολύτως αναγκαία διορθωτική θεσμοθέτηση κανόνων αξιοκρατίας, δικαίου και διαφάνειας που εφάρμοσε η κυβέρνηση, καθώς αποτελεί και θα αποτελεί:

- ένα από τα μέτρα αποδοτικότητας και ένα κίνητρο βελτίωσης,

- μια διαδικασία ιδιαίτερα χρήσιμη για τη βελτίωση της επαγγελματικής διαδρομής και σταδιοδρομίας των υπαλλήλων,

- και της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.

Ο νέος εφιάλτης Μητσοτάκη στη Δημόσια Διοίκηση θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός» καταλήγει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.