Γεννηματά: Όποιος θέλει κόμματα «μπαλαντέρ» δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να ψάξει αλλού

Γεννηματά: Όποιος θέλει κόμματα «μπαλαντέρ» δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να ψάξει αλλού

«Δεν είναι όνειρό μας να είμαστε ο πολιτικός μπαλαντέρ. Ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία, με αυτοδύναμη στρατηγική. Ας το πάρουν επιτέλους όλοι απόφαση: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Όποιος θέλει κόμματα μπαλαντέρ, δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να τα αναζητήσει αλλού» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε αυτοδιοικητικά στελέχη και παραγωγικούς φορείς στην Κρήτη.

Σημείωσε ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για να επιστρέψουν όλοι όσοι απομακρύνθηκαν, «γιατί δε μπορέσαμε να εξηγήσουμε την αναγκαιότητα των πολιτικών και των επιλογών μας» και πρόσθεσε «όχι όμως για όσους πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς δεν τους θέλουμε πίσω. Ας μείνουν εκεί που βρίσκονται σήμερα. Βαρίδι σ’ αυτό το πλοίο που βουλιάζει. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες».

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι το αποτύπωμα της ιστορικής διαδρομής της παράταξης είναι θετικό «και πρέπει επιτέλους να νιώσουμε υπερήφανοι για την προσφορά μας σε αυτό τον τόπο, να στηρίξουμε τους ανθρώπους μας, τις επιλογές μας, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ακόμη και μέσα στην κρίση τόλμησε το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη να κάνουν».

Τέλος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η χώρα δε μπορεί να χάσει άλλο χρόνο και άλλες ευκαιρίες» και χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. «Πριν απ’ όλα παραγωγή νέου πλούτου. Να μεγαλώσουμε την πίτα. Αλλά και δίκαιη διανομή του. Αυτοί είναι οι δυο πυλώνες της πολιτικής μας που μας χαρακτηρίζουν» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ