Πορτογαλία: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Κόστα στη Λισαβόνα (pics)

Πορτογαλία: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Κόστα στη Λισαβόνα (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αλέξης Τσίπρας | Ειδήσεις: Θερμή υποδοχή επεφύλαξε το βράδυ της Παρασκευής (01/12/2017) ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τη συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Κόστα

Ο κ. Κόστα υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην είσοδο του Πρωθυπουργικού Μεγάρου της Λισαβόνας, όπου τον καλωσόρισε στα σκαλοπάτια, για να προχωρήσουν στη συνέχεια στο γραφείο του και να ξεκινήσει η κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε από την πλευρά του τη σημασία όχι μόνο της εξόδου από τα μνημόνια αλλά και της εφαρμογής κοινωνικά φιλικών πολιτικών αμέσως μετά την έξοδο από αυτά, παραπέμποντας στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, με τον Αντόνιο Κόστα να αναδεικνύει ουσιαστικά την αναγκαιότητα και τη σημασία των συμμαχιών ως προς αυτό, με τη φράση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Και χρειαζόμαστε ‘παρέα' (σε αυτό)».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην Πορτογαλία», είπε ο Έλληναε πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον κ. Κόστα, για να σημειώσει προς τον Πορτογάλο όμολογό του ότι η χώρα του, η Πορτογαλία, «αποτελεί ένα πολύ καλό σήμα για όλους μας».

«Γιατί», εξήγησε, «δείξατε τον δρόμο, όχι μόνο για το πώς να βγεις από τα μνημόνια, αλλά επίσης πώς να εφαρμόσεις κοινωνικά φιλικές πολιτικές ακριβώς μετά και τα μνημόνια».

Συνεπώς, τόνισε ο πρωθυπουργός, «αμέσως μετά τη δική μας έξοδο (σ.σ. της Ελλάδας) από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο», θα υπάρχει το παράδειγμα της Πορτογαλίας ώστε να πείσουμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις ίδιες κοινωνικές πολιτικές.

«Είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε. «...και χρειαζόμαστε ‘παρέα'», έσπευσε να συμπληρώσει ο Αντόνιο Κόστα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προγραμματίσει στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 22:30 ώρα Ελλάδας να συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που διεξάγεται στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τον Αλέξη Τσίπρα

PHOTO GALLERY