ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Παπανδρέου: Διαπραγματευόμαστε για το χρέος

Γ.Παπανδρέου: Διαπραγματευόμαστε για το χρέος

Στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Ευρωζώνης για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αλλά και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

«Διαπραγματευόμαστε με κάθε τρόπο την ελάφρυνση του χρέους μας», είπε ο κ. Παπανδρέου, θέτοντας εκ νέου ως στόχο την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος.«Έχουμε πολύ κρίσιμες μάχες, μάχες στο ελληνικό κοινοβούλιο και θα είναι πολύ σημαντικό βήμα η απόφαση του Κοινοβουλίου να στηρίξει τις βασικές αποφάσεις που έχουμε λάβει πριν από το Συμβούλιο Κορυφής, ώστε πηγαίνοντας εκεί να κάνουμε με καλύτερους όρους μια δύσκολη διαπραγμάτευση, στην οποία προσδοκούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι, εκμεταλλεύεται την κρίση για να παραπλανά το λαό ενώ ανέφερε πως δεν έχουν γίνει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.Ο πρωθυπουργός τόνισε, πως μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου κατά 20% ενώ υποστήριξε ότι, το 90% των διαρθρωτικών αλλαγών εντάσσεται στο πλαίσιο των επιλογών της κυβέρνησης.

Κάλεσε τους υπουργούς να είναι σε συνεχή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς και υπογράμμισε πως πρέπει να αλλάξει το κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει στους πολίτες.Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε θετική την έκθεση της Τρόικα ενώ έκανε αναφορά και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, καθώς την Τρίτη η Σλοβακική Βουλή απέρριψε την ενίσχυση του EFSF.