ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτά είναι τα ονόματα των 2 πρώην πρωθυπουργών και των 8 πρώην υπουργών στην υπόθεση Novartis

Αυτά είναι τα ονόματα των 2 πρώην πρωθυπουργών και των 8 πρώην υπουργών στην υπόθεση Novartis

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, καθώς από την εισαγγελική έρευνα έχει προκύψει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και οκτώ πρώην υπουργοί Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Αυτοί φέρονται να είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Μάριος Σαλμάς, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Για τις εξελίξεις ενημερώνουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, και ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες. Ως προς την επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με δήλωσή της, διευκρίνισε ότι δεν συμμετείχε σε σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τόσο η ίδια όσο και οι επικουρικοί εισαγγελείς. «Ουδέποτε έλαβα μέρος η ίδια ή οι επίκουροι εισαγγελικοί λειτουργοί σε σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον Άρειο Πάγο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα αναφορικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τα αδικήματα της απιστίας και δωροδοκίας που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα έχουν ήδη υποπέσει σε παραγραφή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, όχι όμως το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σχετικές ειδήσεις