ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Φουντώνει η ονοματολογία - Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Ανασχηματισμός: Φουντώνει η ονοματολογία - Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Ανασχηματισμός | Ειδήσεις: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Newsbomb.grο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι θέμα ωρών - Ήδη ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στα βασικά ονόματα - Απο νωρίς ο Τσίπρας στο Μαξίμου

  • Ο Αλέξης Χαρίτσης διατηρεί προβάδισμα ως πιθανός διάδοχος του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο υπουργείο Οικονομίας. Για την ίδια θέση ακούγεται και το όνομα του Νίκου Παππά, αν και κάτι τέτοιο έχει μικρές πιθανότητες αφού ο κ. Παππάς έχει να ολοκληρώσει σημαντικό έργο στο πόστο το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα. Να σημειώσουμε ότι μετά τις 14:00, διακινείται έντονα η πληροφορία να αναλάβει το Οικονομίας ο Γιάννης Δραγασάκης.
  • Η Μαρία Καραμεσίνη, νυν διοικήτρια του ΟΑΕΔ, θεωρείται η πιθανότερη αντικαταστάτρια της Ράνιας Αντωνοπούλου στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.
  • Για τη θέση του Γιάννη Μουζάλα στο Μεταναστευτικής πολιτικής έχει γίνει πρόταση στο Νίκο Φίλη ο οποίος όμως φέρεται να προτιμάει το υπουργείο Πολιτισμού.
  • Υπάρχουν σκέψεις για μετακίνηση του Δημήτρη Βίτσα, που σήμερα είναι το νούμερο 2 στο υπουργείο Άμυνας, στο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ δεν αποκλείεται η αναβάθμιση του Γιάννη Μπαλάφα ή η μετακίνηση εκεί του νυν υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στο Εθνικής Άμυνας.
  • Βέβαιη θεωρείται η αποχώρηση από το υπουργείο Πολιτισμού της Λύδιας Κονιόρδου. Ακούγεται έντονα το όνομα του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Σταύρου Μπένου.

  • Τέλος, αρκετά πιθανή θεωρείται η μετακίνηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη θέση του Αποστόλου στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Αποστόλου ενδέχεται να μείνει εκτός.
  • Στο υπουργείο Ναυτιλίας ακούγεται έντονα το όνομα του Στέργιου Πιτσιόρλας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τη σημερινή θέση του κ. Πιτσιόρλα θα αναλάβει ο κ. Δημήτρης Λιάκος.
  • Για το υπουργείο Παιδείας, στη θέση του Ζουράρι, ακούγεται το όνομα του Παπαχριστόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών.

Διαβάστε επίσης:

«Λυπάμαι πολύ»: Τα sms Τσίπρα – Παπαδημητρίου λίγο πριν την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Σχετικές ειδήσεις