ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι μεταγραφές και οι ασκήσεις ισορρόπιας στο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Οι μεταγραφές και οι ασκήσεις ισορρόπιας στο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές
Οι ισορροπίες και οι μεταγραφές αποτελούν το βασικό μέλημα του πρωθυπουργού για τις ευρωεκλογές

Κομματικές ισορροπίες μέσω του ευρωψηφοδελτίου φαίνεται πως θα αναζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας για να συνδυάσει το άνοιγμα που θέλει να κάνει για την προοδευτική παράταξη αλλά και να περιορίσει τις "γκρίνιες" από τη μία,  και τις κοινοβουλευτικές παρενέργειες από την άλλη.

Ο πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία να παρουσιάζει διαρροές μετά τις επόμενες εκλογές ανεξαρτήτως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στην διακυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επιθυμεί τη συστράτευσει όσο το δυνατόν περισσoτέρων δοκιμάσμέννω στελέχων στον ΣΥΡΙΖΑ που να προέρχονται κυρίως από το χώρο της Κεντροαριστεράς, ωστόσο της ίδια ώρα θέλει να κρατήσει και τις ισορροπίες εντός του κόμματος του για να μήν προκληθούν αντιδράσεις.

Όπως σημείωνε ήδη από χθες το CNN Greece, μία από τις σκέψεις που υπάρχουν είναι κάποιοι από τις μεταγραφές να τοποθετηθούν στο ευρωψηφοδέλτιο. «Έτσι θα τρέξουν πραγματικά για τον ‘’σταυρό’’ προς όφελος του κόμματος και δεν θα κινηθούν εκ του ασφαλούς» όπως χαρακτηριστικά σχολιάζεται. Αν κάποιοι λοιπόν από αυτούς δεν καταφέρουν να εκλεγούν, δεν αποκλείεται να ασκήσουν πιέσεις για τα εθνικά ψηφοδέλτια -εφόσον οι βουλευτικές εκλογές γίνουν αργότερα. Πρόκειται για ένα σενάριο που ο Μαξίμου θα ήθελε να αποφύγει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Το σενάριο αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει λίγες ώρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με συνέντευξη του στον 9,84.

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπώνει ακριβώς την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη πολιτική συμμαχία της αριστεράς με τον σοσιαλιστικό χώρο, με τον χώρο της κοινωνικής προόδου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ανόδου της δεξιάς - ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Αυτή είναι η στρατηγική και η πολιτική κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αποκαλύπτοντας τον άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ξεκαθάρισε δε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις ευρωεκλογές με το όνομά του» παραπέμποντας όμως στον Πάνο Σκουρλέτη, γραμματέα του κόμματος, για τις εθνικές εκλογές.

Όπως ήδη έχει δείξει με τη στάση του ο Αλέξης Τσίπρας, η στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου θα είναι αποκλειστική του ευθύνη σε μεγάλο βαθμό. Ήδη συμφώνησε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να εγκαταλείψει το εθνικό κοινοβούλιο ενώ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τα πολιτικά στελέχη που θέλει να συμπληρώσουν τις υποψηφιότητες.

Διαβάστε επίσης

Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία - Αγωνία για τους μαθητές της Β' Λυκείου

Σχετικές ειδήσεις