ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ-Άγιαξ 2-2: Το πάλεψε αλλά τον «τσάκισε» η άμυνά του

ΠΑΟΚ-Άγιαξ 2-2: Το πάλεψε αλλά τον «τσάκισε» η άμυνά του

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος αλλά ο Άγιαξ εκμεταλλεύτηκε τα παιδαριώδη λάθη της ομάδας της Θεσσαλονίκης και έφυγε με το 2-2 από την Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Βρέθηκε νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, έκανε την ανατροπή, αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος, 2-2, με τον Αγιαξ στην Τούμπα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έβγαλε χαρακτήρα, επέστρεψε από το… σοκ του 0-1 – και μάλιστα με αυτογκόλ στο 10’ – κατάφερε να προηγηθεί 2-1 στο ημίχρονο, αλλά μετά την τυχερή ισοφάριση λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, φάνηκε να απογοητεύεται.

Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα, πάντως, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από τον Άγιαξ ο οποίος είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να «φτιάξει» φάσεις έξω από τα καρέ του Πασχαλάκη, χωρίς ωστόσο μεγάλο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, το 2-2 δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον «δικέφαλο του Βορρά». Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να περάσει στα playoffs του Champions League, καλείται να κάνει μια τεράστια υπέρβαση. Είτε να νικήσει στο Άμστερνταμ τον Άγιαξ την επόμενη Τρίτη (14/08), είτε να έρθει ισόπαλος με σκορ μεγαλύτερο του 2-2…

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό, από στημένη φάση (φάουλ) που αξιοποίησε άριστα (με τη βοήθεια και του Δημήτρη Γιαννούλη), ο Χακίμ Ζίγιες. Στο 32ο λεπτό ο Τσούμπα Ακπόμ ισοφάρισε για τον «Δικέφαλο» και επτά λεπτά αργότερα ο Λέο Μάτος έδωσε τα ηνία στους Θεσσαλονικείς (2-1). Στο 57ο λεπτό ο Κλας-Γιαν Χούντελααρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που δίνει το προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης στον Αγιαξ.