ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα – Κόσοβο 0-0: «Κόλλησε» και τώρα… τρέχει (vids+pics)

Ελλάδα – Κόσοβο 0-0: «Κόλλησε» και τώρα… τρέχει (vids+pics)

Εθνική Ελλάδας: Δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στους αξιόμαχους Κοσοβάρους το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τώρα θέλει μόνο νίκες ως το φινάλε για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο του Nations League.

«Γκέλα» για την Εθνική Ελλάδας στο παιχνίδι με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ, καθώς το 0-0 άφησε τη «γαλανόλευκη» στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου στην Γ’ κατηγορία του Nations League. Μπορεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κράτησε το «μηδέν», όμως, δεν είχε καλή εικόνα και όσο περνούσε ο χρόνος το άγχος κυρίευσε τους παίκτες του Τζον Φαν’τ Σχιπ με αποτέλεσμα να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο το να έρθει το πολυπόθητο γκολ που θα ξεκλείδωνε την αντίπαλη άμυνα.

Η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανώς ανώτερη, είχε ευκαιρίες και ένα χαμένο πέναλτι με τον Τάσο Μπακασέτα, όμως, ενώ θα περίμενε κανείς να κυριαρχήσει και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης η εικόνα της γινόταν διαρκώς χειρότερη. Η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να σκοράρει και να αναγκάσει το Κόσοβο να «βγει» από την άμυνά του, με τον Φαν’τ Σχιπ να ελέγχεται για τις επιλογές του κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις αλλαγές που επιχείρησε για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας.

Το τελικό 0-0 αφήνει την Ελλάδα στους 8 βαθμούς και τη δεύτερη θέση, με τη Σλοβενία να είναι στην κορυφή έχοντας 10. Το Κόσοβο έμεινε στους 2 βαθμούς, ενώ ουραγός στον όμιλο είναι η Μολδαβία με μόλις 1 βαθμό.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85’ Λαμπρόπουλος), Σβάρνας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα (62’ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Λημνιός (73’ Πέλκας), Μάνταλος (62’ Φούντας), Μπακασέτας (73’ Φορτούνης), Παυλίδης

Κόσοβο (Μπερνάρντ Χαλάντες): Μούριτς, Βοϊβόντα, Πατσαράντα, Ντρέσεβιτς, Αλιτί, Λοσάι (34’ Ρασκάι), Σάλα, Καστράτι, Χαντεργιονάι, Σελίνα (63’ Χασάνι), Κολόλι (80’ Ρασάνι)

Η βαθμολογία, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα στον όμιλο της Ελλάδας

Πλέον, για να πάρει η Ελλάδα την πρώτη θέση στον όμιλο – που είναι και ο βασικός της στόχος – και να διεκδικήσει την άνοδο στη Β’ κατηγορία του Nations League, θέλει μόνο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις 15 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας της Μολδαβία, ενώ στις 18 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη Σλοβενία, χωρίς να έχει το παραμικρό περιθώριο για απώλεια βαθμών.

Τα highlights από το Ελλάδα - Κόσοβο

Το φωτορεπορτάζ από το Ελλάδα-Κόσοβο

Η εικόνα του αγώνα

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ επέλεξε ένα σχήμα με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια και τους Χατζηδιάκο, Σβάρνα, Τζαβέλλα και Γιαννούλη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν ξανά το δίδυμο των Κουρμπέλη και Ζέκα, με τον Λημνιό δεξιά, τον Μάνταλο αριστερά και τον Μπακασέτα ελεύθερο πίσω από τον Παυλίδη.

Το σχήμα αυτό έδειξε να λειτουργεί για την εθνική ομάδα, που μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και κυριάρχησε. Στο 16’ της αναμέτρησης η «γαλανόλευκη» έχασε σημαντική ευκαιρία με κεφαλιά του Μάνταλου.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 18’ της αναμέτρησης, όταν η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας, όμως, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στον αγώνα με τη Μολδαβία δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Στο 29’ ο Παυλίδης κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως, το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μια απόφαση του βοηθού και του διαιτητή που ελέγχεται καθώς η φάση είναι πολύ οριακή. Να θυμίσουμε πως σε αυτή τη φάση του Nations League δεν υπάρχει και VAR, οπότε, δεν υπήρχε και δυνατότητα να διορθωθεί το όποιο λάθος.

Ο Παυλίδης ήταν πρωταγωνιστής και της επόμενης καλής ευκαιρίας της Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο, όταν μετά από πάσα του Λημνιού δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα στο 33' του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ θα περίμενε κανείς να είναι ακόμα πιο πιεστική η Ελλάδα, το Κόσοβο ήταν αυτό που έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Χατζηδιάκος ήταν αυτός που έδιωξε πάνω στη γραμμή και διατήρησε το «μηδέν».

Το γεγονός, βέβαια, πως ο Χατζηδιάκος κανονικά είναι στόπερ δεν τον ευνοεί για να παίζει ως μπακ, πράγμα που δυσκόλευε την ομάδα στην ανάπτυξή της και τους συνδυασμούς με τον Λημνιό που έγινε… έξαλλος με τον συμπαίκτη του.

Η Ελλάδα ήθελε αλλά φαινόταν να μην μπορεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Κοσόβου. Ο Φαν’τ Σιπ έκανε αργά τις παρεμβάσεις του, με την είσοδο του Φορτούνη να έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, ενώ απορία προκάλεσαν η είσοδος των Μπουχαλάκη και Λαμπρόπουλου. Ο πρώτος μάλιστα είχε κι ένα απογοητευτικό σουτ, σε μια από τις τελευταίες τελικές της εθνικής ομάδας στο ματς.

Με την Ελλάδα να έχει «κολλήσει» και το Κόσοβο να προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει το αποτέλεσμα, δεν έλειψαν και τα νεύρα στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες των δυο ομάδων «αρπάχτηκαν» με αφορμή ένα φάουλ στον Μπουχαλάκη στις καθυστερήσεις, καυγάς που μόνο καλό δεν έκανε στη «γαλανόλευκη» καθώς έχασε πολύτιμο χρόνο.

Η αποβολή του Αλίτι μετά το τέλος του αγώνα, μικρή σημασία είχε για την Ελλάδα που δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη η οποία θα την έκανε ξεκάθαρο φαβορί στον όμιλο.

Σε κάθε περίπτωση, το 0-0 κόντρα σε μια ομάδα της δυναμικής του Κοσόβου, μόνο θετικό δεν είναι για την Ελλάδα. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει η εθνική ομάδα είναι πως και πάλι δεν δέχθηκε γκολ, δεν ηττήθηκε και είναι ακόμα στο «κόλπο» της πρώτης θέσης. Για να τα καταφέρει, όμως, δεδομένα θα πρέπει να εμφανίσει πολύ καλύτερη εικόνα στους αγώνες που θα γίνουν τον Νοέμβριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Υγειονομική «βόμβα» τα γηροκομεία - Σε καραντίνα μονάδα στα Ιωάννινα