ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορονοϊός: Ολοταχώς για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Κορονοϊός: Ολοταχώς για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η υγειονομική επιτροπή θα ανάψει το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Φαίνεται πως παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει επανέλθει και έχει «κυκλώσει» την Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, τα γήπεδα τελικά θα ανοίξουν.

Πριν από μια εβδομάδα είχε διεξαχθεί η σύσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη και του Νίκου Χαρδαλιά με τους επικεφαλής της Super League, με όλες τις πλευρές να συμφωνούν πως θα είναι θετική η παρουσία κόσμου, προφανώς με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ως ένα ποσοστό, στα γήπεδα.

Για να συμβεί αυτό, όμως, θα έπρεπε η υγειονομική επιτροπή που έχει συσταθεί με τη συνεργασία της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ να δώσει τη συγκατάθεσή της. Τις τελευταίας ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες πως αυτό θα συμβεί σύντομα και δεν αποκλείεται στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αυτή την εβδομάδα, να υπάρχουν φίλαθλοι στα γήπεδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αναμένεται να ανακοινωθεί πως θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου και μόνο για τους αγώνες ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει πως αν ισχύσει εν τέλει κάτι τέτοιο, το Ολυμπιακός – Μαρσέιγ της Τετάρτης θα έχει 3.200 φιλάθλους, ενώ το ΠΑΟΚ – Ομόνοια της Πέμπτης θα έχει 2.900 φιλάθλους.

Αναφορικά με το πρωτάθλημα της Super League, υπάρχει πλάνο για την πιλοτική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Μάλιστα δεν αποκλείεται οι αγώνες Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (25/10) και Ατρόμητος – Παναιτωλικός (26/10) να λειτουργήσουν σαν test events με παρουσία κόσμου στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Προφανώς και αν ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο, τα εισιτήρια θα διατίθενται ηλεκτρονικά με ταυτοποίηση ενώ θα τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις στα γήπεδα και θα είναι επιβεβλημένη η χρήση μάσκας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Θα πεθάνουν οι μισοί από τους 100 ασθενείς που θα μπουν στις ΜΕΘ