ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Αναζητά ισορροπία στα μπακ!

Ολυμπιακός: Αναζητά ισορροπία στα μπακ!

Ολυμπιακός: Η κάλυψη των κενών αναφορικά στα όσα έκαναν Ομάρ και Τσιμίκας, η δύσκολη… πίστα των «ερυθρόλευκων»!

Η σεζόν 2019-20, ήταν άκρως επιτυχημένη για τον Ολυμπιακό. Ο οποίος κατέκτησε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, έκανε σημαντική πορεία στην Ευρώπη με τη σπουδαία πρόκριση κόντρα στην Άρσεναλ στο Europa League. Κυρίως όμως απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο, αναγκάζοντας τους πάντες να παραδεχτούν την ανωτερότητά του.

Βασικά… συστατικά της αγωνιστικής εικόνας των «ερυθρόλευκων», ήταν τα δύο ακραία μπακ του. Ομάρ Ελαμντελαουί απ’ τα δεξιά και Κώστας Τσιμίκας απ’ τα αριστερά. Ο πρώτος είναι πλέον στη Γαλατασαράι, ενώ ο Έλληνας διεθνής έκανε το όνειρό του πραγματικότητα παίρνοντας μεταγραφή για τη Λίβερπουλ.

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το ρόστερ του στα μπακ. Αποκτήθηκαν Ραφίνια και Ντρέγκερ για δεξιά, Χολέμπας και Βινάγκρε για αριστερά. Μέχρι τώρα, όμως, δεν έχει βρει όχι τη συνεισφορά που είχαν Ομάρ-Τσιμίκας, αλλά ούτε την ισορροπία που απαιτεί το παιχνίδι του στα άκρα της άμυνας. Καθώς στον τρόπο ανάπτυξης του Μαρτίνς, είναι κομβικά τα μπακ!

Επιπρόσθετα, παρατηρείται κι ένα ακόμη φαινόμενο που ίσως να απαντά στο γιατί είναι… μπουκωμένα ακόμη τα μπακ των «ερυθρόλευκων». Όλοι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών και απουσιών γενικά. Παρ’ όλα αυτά, απ’ τις 15 αναμετρήσεις των «ερυθρόλευκων» για τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρατηρείται «φόρτωμα» δύο παικτών, που μάλιστα είναι και οι μεγαλύτεροι ηλικιακά.

Ο 35χρονος Ραφίνια, έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα σε 14 ματς. Τα 13 εξ αυτών ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε όλη τους τη διάρκεια! Ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος (36) Χοσέ Χολέμπας, έχει πάρει μέρος στα 12 απ’ τα 15 παιχνίδια που έχουν δώσει οι «ερυθρόλευκοι». Σε όλα βασικός και στα 11 αγωνίστηκε μέχρι τέλους…

Από την άλλη, ο Ντράγκερ αγωνίστηκε 3 φορές βασικός, ενώ άλλες τόσες συμμετοχές έχει και ο Βινάγκρε (3) όντας μόλις 1 φορά βασικός.

Η συνολική συνεισφορά των ακραίων μπακ του Ολυμπιακού σε 15 ματς μέχρι τώρα, είναι 1 ασίστ του Ραφίνια στο εντός έδρας 3-0 για τη Super League, που ήταν το πρώτο ματς των Πειραιωτών στο Ελληνικό Πρωτάθλημα για αυτή τη σεζόν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Οριστικό! Παράταση των μέτρων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου