ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καμπιονάτο: Αν όχι φέτος, ποτέ!

Καμπιονάτο: Αν όχι φέτος, ποτέ!

Καμπιονάτο: Μετά από 9 χρόνια η Γιουβέντους δίνει δικαιώματα στους συνδιεκδικητές του τίτλου!

Η Ιταλική Serie A είχε καταντήσει… ρουτίνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι αρνητικό. Απλά η κορυφή της, ήταν ουσιαστικά κάτι που δεν αμφισβητείται και οι υπόλοιπες θέσεις μπορούσαν να «παιχτούν». Η ανωτερότητα της Γιουβέντους σε όλα τα επίπεδα, την έκανε να απέχει… έτη φωτός απ’ τα υπόλοιπα κλαμπ της χώρας.

Ακόμη κι όταν έκαναν σημαντικές μεταγραφές οι άλλες ομάδες, τα λάθη τους πάνω στην… πρεμούρα να πλησιάσουν έστω τη «γηραιά κυρία», οδηγούσαν στην πλήρη αποτυχία κάθε προσπάθεια.

Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι συνθήκες λόγω του κορονοϊού, που επηρεάζουν οικονομικά και αγωνιστικά τις ομάδες, έχουν κάνει τη Γιουβέντους… ευάλωτη. Αν προτιμάτε «θνητή» στα μάτια των υπόλοιπων Ιταλικών ομάδων. Που αποδεικνύεται απ’ τις πρώτες 12 αγωνιστικές πως μπορούν να τη «χτυπήσουν», να αμφισβητήσουν τα σκήπτρα της μετά από 9 ολόκληρα χρόνια!

Ήδη η Μίλαν είναι στην κορυφή, ομάδα που τα τελευταία χρόνια… φυτοζωούσε, φτάνοντας στο σημείο να διεκδικεί την Ευρωπαϊκή της έξοδο. Η Ίντερ ακολουθεί, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια επένδυε αλλά πάντα αποτύγχανε. Μαζί με τη Γιουβέντους βρίσκεται η Ρόμα, ενώ ακολουθεί η Νάπολι παρότι οι «παρτενοπέι» έχασαν το ματς απ’ τους «μπιανκονέρι» επειδή δεν ταξίδεψαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού και τους έχει αφαιρεθεί κι ένας βαθμός!

Σε απόσταση πέντε βαθμών μετά από 12 αναμετρήσεις, υπάρχουν Μίλαν, Ίντερ (-1 απ’ την κορυφή), Γιουβέντους (-4) και Ρόμα (-4), Νάπολι (-5). Κάπου εκεί… χώθηκε και η έκπληξη Σασουόλο (-5).

Η… μάχη είναι σε πλήρη εξέλιξη και κυρίως η πίστη των υπόλοιπων πλην Γιουβέντους, πως φέτος μπορούν να πετύχουν! Επειδή δεν αισθάνονται τον ίδιο φόβο με τις προηγούμενες σεζόν. Μια διαδικασία που καθιστά τη Serie A ως ένα απ’ τα πλέον συναρπαστικά Πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Φυσικά, ισχύει και το περίφημο «αν όχι τώρα, πότε;». Με απλά λόγια, στη μεταβατική σεζόν της Γιουβέντους που άλλαξε αρκετά το ρόστερ της, έχει λιγότερη εμπειρία τόσο στο χορτάρι όσο και στον πάγκο της με τον Αντρέα Πίρλο, έχουν τη δυνατότητα να… ξεπεταχτούν όλοι οι υπόλοιποι. Αν δεν το καταφέρουν ούτε τώρα, τότε δύσκολα θα απειληθεί η «γηραιά κυρία» στο προσεχές μέλλον!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Έδειξε το χειρότερο εαυτό του - Η «πληρωμένη» απάντηση της Ελλάδας και η μοιραία Ευρώπη