ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Έλαμψε ο Γιώργος Αθανασιάδης στον θρίαμβο της Σερίφ επί της Ρεάλ

Γιώργος Αθανασιάδης
Champions League: Ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο Έλληνας τερματοφύλακας της Σέριφ Τιρασπόλ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς
AP PHOTO

Champions League: Ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο Έλληνας τερματοφύλακας της Σέριφ Τιρασπόλ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς

Μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της έγραψε το βράδυ της Τρίτης στο Champions League η Σέριφ Τιρασπόλ η οποία κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Μαδρίτη επικρατώντας με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Αθανασιάδη.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας της ομάδας από τη Μολδαβία «κατέβασε τα ρολά» στο τέρμα του κρατώντας στα χέρια του τη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με την Σερίφ στον επίσημο λογαριασμός της στο Facebook να χαρακτηρίζει τον Γιώργο Αθανασιάδη ως «συνώνυμο της λέξης τοίχος».

Δείτε τις επεμβάσεις του Γιώργου Αθανασιάδη στον αγώνα της Σερίφ με την Ρεάλ για το Champions League

Μετά τον αγώνα, μάλιστα, ο Γιώργος Αθανασιάδης δήλωσε ότι μετά το δεύτερο - και νικητήριο όπως αποδείχθηκε - γκολ της ομάδας του «ήμουν έτοιμος να βάλω τα κλάματα».

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο Γιώργος Αθανασιάδης αναδείχθηκε MVP του αγώνα της Σερίφ Τιρασπόλ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης με τον Έλληνα γκολκίπερ να αποθεώνεται και από τους φιλάθλους της ομάδας στη Μολδαβία που βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη.

Παρόμοιο ήταν και το κλίμα στα αποδυτήρια του Σαντιάγκο Μπερναμπέου μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Ρεάλ με τον Γιώργο Αθανασιάδη να αποθεώνεται από τους συμπαίχτες του για όλα όσα έκανε μέσα στο γήπεδο.

Το πανόραμα της αγωνιστικής στο Champions League

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία νίκησε 2-0 τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα στο μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της γαλλικής ομάδας κόντρα στους «πολίτες», καθώς στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις μετρούσε δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Οι Παριζιάνοι πήραν έτσι εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τη… δυναμική επιστροφή του Αργεντινού «σταρ», τη νίκη της Παρί, αλλά κι όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα έβαλε σε δεύτερη μοίρα η εκπληκτική Σέριφ Τίρασπολ, η οποία έχει βαλθεί να «τρελάνει» κόσμο! Η ομάδα των Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, καθώς έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη! Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ (παίζει ως δανεικός) έκανε άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ βασικός ξεκίνησε κι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού.

Στο Κίεβο, Σαχτάρ και Ίντερ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία, με τους πρωταθλητές Ιταλίας να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες στο φινάλε για να φύγουν με το «τρίποντο». Ο αγώνας στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Λασινά Τραορέ των γηπεδούχων. Η Λειψία βρέθηκε μπροστά σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, αλλά η Κλαμπ Μπριζ έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη (2-1), φεύγοντας με μεγάλο «διπλό» από τη Γερμανία.

Ανατροπή… πρόκρισης πέτυχε στο Μιλάνο η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά με εύστοχο πέναλτι του Λουίς Σουάρες στο 97’ νίκησαν 2-1 τη Μίλαν κι έκαναν σημαντικό βήμα για να βρεθούν στη νοκ άουτ φάση. Η Λίβερπουλ έκανε… παρέλαση από την Πορτογαλία, διαλύοντας 5-1 την Πόρτο, η οποία δεν είχε δεχθεί γκολ στα τρία προηγούμενα εντός έδρας ματς της σε όλες τις διοργανώσεις.

Την εντυπωσιακή πορεία του σε Ολλανδία και Champions League συνεχίζει ο Άγιαξ, ο οποίος πανηγύρισε την όγδοη νίκη του σε εννιά επίσημα ματς. Τελευταίο «θύμα» του «Αίαντα» ήταν η Μπεσίκτας, της οποίας επικράτησε 2-0 κι έκανε το «2 στα 2» στον δεύτερο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι έκαναν 19 τελικές, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση τους. Με το πρώτο τέρμα του Μάλεν στη διοργάνωση, η Ντόρτμουντ, μολονότι έπαιζε δίχως τον Έρλινγκ Χάαλαντ, νίκησε 1-0 τη Σπόρτινγκ κι έκανε το «2 στα 2».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Yπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Άνδρας λέει πως είδε τον καταζητούμενο σύντροφό της σε μπαρ –Έβραζε απο θυμό

Champions League: Ο Μέσι «πλήγωσε» τη Σίτι, η Σέριφ νίκησε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη! - Όλα τα highlights

Μάριος Παπαγεωργίου: Στον Άρειο Πάγο η μητέρα του - Διαμαρτυρία για τη «στασιμότητα» της έρευνας