ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ δαπάνησε 170 δισ. ευρώ για τα έργα! – Το πιο ακριβό Μουντιάλ όλων των εποχών

Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ 2022
AP Images

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Το «αστρονομικό» ποσό των 170 δισ. ευρώ δαπάνησε το Κατάρ για να προετοιμαστεί για το μεγάλο ραντεβού του ποδοσφαίρου.

Το εμιράτο της Μέσης Ανατολής προετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για το Μουντιάλ, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά χειμώνα.

Συγκεκριμένα, το Κατάρ θα φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου το διάστημα 21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2022.

Η διοργάνωση της ερχόμενης χρονιάς θα είναι κι η πιο ακριβή όλων των εποχών, κάτι που παραδέχθηκε ο πρέσβης της χώρας στη Ρωσία, Αχμέντ μπιν Νασέρ μπιν Τζασίμ αλ Τανί.

Ο εκπρόσωπος του Κατάρ σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επιβεβαίωσε ότι τα έργα που αφορούν το τουρνουά κόστισαν 170.000.000.000 ευρώ!

Αναλυτικά όσα είπε...

«Αυτήν τη στιγμή, η χώρα μας δαπάνησε περίπου 170.000.000.000 ευρώ για τη διοργάνωση του τουρνουά. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να διοργανώσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για το οποίο θα μείνει ενθουσιασμένη όλη η υφήλιος. Θέλουμε το Κατάρ πάντα να είναι ένα προηγμένο κράτος, μία ατμομηχανή που θα λειτουργεί ως πρότυπο σε κάθε επίπεδο. Έχουμε μία εκτενή σχέση με τη Ρωσία προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, παρακολουθήσαμε πώς οργάνωσε η Ρωσία το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Ήταν υπέροχο και εξαιρετικό, οπότε ανυπομονούμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες με τη Ρωσία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος μέτρων για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Μόνο με εμβολιασμένους θέατρα, κινηματογράφοι

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Έξαλλος ο Γιώργος Παπαδάκης! Σηκώθηκε κι έφυγε από την εκπομπή ενώ ήταν στον «αέρα»