ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Pandora Papers: «Μπλεγμένο» στο σκάνδαλο και το ποδόσφαιρο – Τα ονόματα που αποκαλύφθηκαν

Άνχελ Ντι Μαρία
Ο Άνχελ Ντι Μαρία έστελνε μέρος των κερδών του στην εταιρεία Sunpex, που ιδρύθηκε από τον ίδιο με έδρα τον Παναμά.
AP Images

Pandora Papers: Αυξάνονται τα ονόματα των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που φέρονται να βρίσκονται στη λίστα των φακέλων της Πανδώρας. Αυτά των Άνχελ Ντι Μαρία, Ρομπέρτο Μαντσίνι και Τζανλούκα Βιάλι είναι τα τελευταία που προστέθηκαν.

Τα τρία ονόματα αποκάλυψε σε δημοσίευμα του το εβδομαδιαίο ιταλικό περιοδικό «Espresso» κι ενώ πριν από μερικές ημέρες η ισπανική εφημερίδα «El Pais» και το ισπανικό κανάλι «La Sexta» είχαν αναφέρει ότι Κάρλο Αντσελότι και Πεπ Γκουαρντιόλα φέρονται να βρίσκονται στα «Pandora Papers».

Το δημοσίευμα αναφέρει για τον Ντι Μαρία ότι, μολονότι του είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο 2.000.000 ευρώ από την ισπανική δικαιοσύνη το διάστημα που έπαιζε στη Ρεάλ, εκείνος συνέχισε να στέλνει μέρος των κερδών του στην εταιρεία Sunpex, που ιδρύθηκε από αυτόν με έδρα τον Παναμά. Σύμφωνα με το ιταλικό Μέσο, ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν υπέγραψε τον Αύγουστο του 2017 συμφωνία με τη Sunpex για να του στείλει τα κέρδη που αποκτήθηκαν μέσω της εταιρείας Adidas.

Μαντσίνι Βιάλι
Το δημοσίευμα του περιοδικού «Espresso»espresso.repubblica.it

Επίσης, το «Espresso» αναφέρει ότι ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής, Ρομπέρτο Μαντσίνι κι ο συνεργάτης του στην εθνική Ιταλίας και παλιός συμπαίκτης του στην Σαμπντόρια, Τζανλούκα Βιάλι βρίσκονται στη λίστα με εταιρείες που εδρεύουν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, στην Καραϊβική.

Ο Μαντσίνι είναι μέτοχος της εταιρείας «Bastian Asset Holdings», η οποία κατέχει, μεταξύ άλλων, αεροπλάνο, ενώ ο Βιάλι, είναι εισηγμένος ως μέτοχος σε μια εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, που τον εξυπηρετούσε για μια σειρά μεταφορών χρημάτων σε ιταλικές εταιρείες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος μέτρων για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Μόνο με εμβολιασμένους θέατρα, κινηματογράφοι

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Έξαλλος ο Γιώργος Παπαδάκης! Σηκώθηκε κι έφυγε από την εκπομπή ενώ ήταν στον «αέρα»