ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Το προφίλ της Μαρσέιγ - Σαρωτικές αλλαγές με μεταγραφές εκατομμυρίων

Παναθηναϊκός: Το προφίλ της Μαρσέιγ - Σαρωτικές αλλαγές με μεταγραφές εκατομμυρίων
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ανανεωμένη και πανίσχυρη Μαρσέιγ στον 3ο προκριματικό του Champions League - Οι αλλαγές στο ρόστερ και ο τρόπος παιχνιδιού της 

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση επί της Ντνίπρο και εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από 7 χρόνια, βάζοντας στα ταμεία του κι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Ωστόσο, τα όνειρά του δεν σταματούν και θα διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις (και περισσότερα λεφτά) κόντρα στη Μαρσέιγ.

Η γαλλική ομάδα είναι η επόμενη αντίπαλος για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε διπλές αναμετρήσεις (9 Αυγούστου στη Λεωφόρο και 15 Αυγούστου στη Μασσαλία).

Το έργο για τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικά δύσκολο, μιας και η Μαρσέιγ είναι πολύ ισχυρή κι έχει ενισχυθεί σημαντικά για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και να κάνει μια αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία.

Παραμένει, άλλωστε, μέχρι και σήμερα η μοναδική ομάδα της Γαλλίας που έχει κατακτήσει το Champions League!

Το προφίλ της Μαρσέιγ

Την περασμένη σεζόν η Μαρσέιγ τερμάτισε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Ligue 1, πίσω από Παρί Σεν Ζερμέν και Λανς. Ο Μαρθελίνιο Γκαρθία Τοράλ αντικατέστησε τον Ίγκορ Τούντορ στον πάγκο της ομάδας, με τις αλλαγές αυτό το καλοκαίρι να είναι σαρωτικές και τις μεταγραφές άκρως εντυπωσιακές.

Η Μαρσέιγ ξεκίνησε με τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ Ρέναν Λόντι έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ, συνέχισε με τον 34χρονο επιθετικό Πιερ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ που είχε μείνει ελεύθερος από την Τσέλσι και τον έμπειρο Ζοφρί Κοντογκμπιά.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο... δαπανηρή! Η ομάδα από την Μασσαλία έδωσε συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει από Γουότφορντ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τους Ισμαΐλα Σαρ και Ιλιμάν Εντιαγέ, αντίστοιχα.

Από την Σάλκε επέστρεψε ο Αμίν Χαρίτ, ενώ κάτω από τα δοκάρια ήρθε ο Ισπανός Ρουμπέν Μπλάνκο.

Φυσικά, υπήρξαν και αποχωρήσεις για την ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός. Ο πασίγνωστος και εκκεντρικός Ντιμιτρί Παγιέ αποτελεί παρελθόν, όπως και ο Πολωνός επιθετικός, Αρκάντιους Μίλικ, ο οποίος είχε παραχωρηθεί πέρσι δανεικός στην Γιουβέντους, που φέτος εξάσκησε την οψιόν αγοράς 6,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κολομβιανός φορ Λουίς Σουάρες παραχωρήθηκε στην Αλμερία έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ προς την Φενέρ οδεύει ο Τούρκος εξτρέμ Τσενγκίζ Ουντέρ. Ελεύθεροι έμειναν επίσης ο Χιλιανός Αλέξις Σάντσες και ο Βόσνιος αμυντικός Σέαντ Κολάσινατς.

Το 4-4-2 του Μαρθελίνιο

Όσο για τον τρόπο παιχνιδιού της Μαρσέιγ, εικόνα υπάρχει μόνο από τα φιλικά παιχνίδια, μιας και το πρώτο επίσημο θα είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Μαρθελίνιο, ο οποίος έπειτα από 25 χρόνια καριέρας στα ισπανικά γήπεδα εργάζεται για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του, στα φιλικά με Νιμ (νίκη 2-0), Έουπεν (ήττα 1-0) και Βάαλβαϊκ (νίκη με 1-0) παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Άναψε φωτιές» το ESPN - Αβέβαιο το μέλλον του στους Μπακς

Μάτζικ Τζόνσον: Επόμενη στάση... Σαντορίνη - Ξετρελαμένος με την Ελλάδα ο θρύλος του μπάσκετ

Μαρσέλο: Έσπασε το πόδι αντιπάλου κι έφυγε κλαίγοντας από το γήπεδο - Σκληρές εικόνες

Παναθηναϊκός: Τα χρήματα που βάζει στα ταμεία του μετά την πρόκριση - Τζακ ποτ αν περάσει τη Μαρσέιγ