ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σοβαρά επεισόδια κι αναβολή αγώνα στην Κύπρο

Σοβαρά επεισόδια κι αναβολή αγώνα στην Κύπρο

Το ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕ δεν άρχισε ποτέ καθώς μετά από επεισόδια η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του αγώνα.

Δυστυχώς η βία στα γήπεδα έχει αυξηθεί στην Κύπρο. Αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί ο αγώνας ανάμεσα στον Απόλλωνα Λεμεσού και την ΑΕ Λεμεσού, για τον β’ γύρο του κυπέλλου της χώρας. Μετά από επεισόδια, η αστυνομία δεν εγγυόταν την ασφάλεια της αναμέτρησης.

Αρκετή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του ματς, υπήρξαν επεισόδια έξω απ’ το γήπεδο. Με την παρέμβαση της αστυνομίας το πρόβλημα έδειξε να ξεπερνιέται. Υπήρξε καθυστέρηση στην ώρα έναρξης, συγκεκριμένα το ματς θα άρχιζε 20 λεπτά αργότερα.

Λίγο πριν την είσοδο των δύο ομάδων όμως, υπήρξε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρξε ρίψη φωτοβολίδων και στα αποδυτήρια άνθρωποι των δύο ομάδων, διαιτητής και αστυνομία συσκέφθηκαν για το τι θα γίνει με τον αγώνα. Αποφασίστηκε λοιπόν να μην αρχίσει.

Δήλωση για το θέμα έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κύπρο, Νίκος Χριστοδουλίδης: «Έχω μιλήσει με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της ΚΟΠ. Όλα αυτά που έβλεπα πριν έρθω εδώ είναι απαράδεκτα και δεν μπορούν να συνεχιστούν».

Ο Απόλλων Λεμεσού σε ανακοίνωσή του τόνισε πως ο αγώνας αναβλήθηκε με πολιτική απόφαση.