ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014: «Οι νέοι θα μάθουν πολλά από την αποτυχία»

Μουντιάλ 2014: «Οι νέοι θα μάθουν πολλά από την αποτυχία»

Ευεργετικά θα λειτουργήσει στο μέλλον ο πρόωρος αποκλεισμός της Αγγλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τον Τζόρνταν Χέντερσον.«Είμαι σίγουρος πως όλοι στην Αγγλία είναι απογοητευμένοι. Αισθανόμαστε και εμείς πως απογοητεύσαμε πολλούς, αλλά την ίδια στιγμή δείξαμε στον κόσμο πόσο καλά μπορούμε να παίξουμε με νέους παίκτες στην ομάδα.

Βγήκαμε και παίξαμε χωρίς φόβο. Έχουμε πολλά υποσχόμενους νεαρούς παίκτες, με τους οποίους μπορούμε να “δέσουμε” ως ομάδα και στο μέλλον να φέρουμε επιτυχίες.

Πραγματικά δεν υπάρχει κάτι σπουδαιότερο απ' το να παίζεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι μία απίστευτη εμπειρία και ανεξαρτήτως του αν τα πας καλά ή όχι, θα πρέπει να κερδίσεις όσα περισσότερα μπορείς από αυτή.

Είμαι σίγουρος πως όλοι οι νεαροί παίκτες θα μάθουν πολλά από αυτή την αποτυχία και θα τους κάνει δυνατότερους και καλύτερους.

Όσον αφορά το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, είμαστε όλοι πολύ απογοητευμένοι, γιατί γυρίζουμε πίσω πάρα πολύ νωρίς. Το κλίμα πριν έρθουμε εδώ ήταν εξαιρετικό και υπήρχε πολύ αυτοπεποίθηση σε όλους μας. Πρέπει όμως να είμαστε ενωμένοι και όταν τα πράγματα πάνε καλά, αλλά και όταν συμβαίνει το αντίθετο, όπως τώρα. Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χέντερσον, ενώ για το επικείμενο ματς με την Κόστα Ρίκα, ανέφερε: «Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι όπως ακριβώς και τα προηγούμενα δύο. Πρέπει να νικήσουμε. Δε θέλουμε να γυρίσουμε πίσω με τρεις ήττες».