ΣΠΟΡ

Wimbledon: «Βασιλιάς» Νόβακ Τζόκοβιτς! - «Έπιασε» Ναδάλ και Φέντερερ με 20 τίτλους Grand Slam (vid)

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Images

Wimbledon: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θριάμβευσε στο Λονδίνο και πανηγύρισε τον 20ο τίτλο καριέρας σε Grand Slam, πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε 3-1 σετ (6(4)-7, 6-4, 6-4, 6-3) τον Ματέο Μπερετίνι στον τελικό κι έγινε μόλις ο τέταρτος τενίστας που κατακτά τρεις σερί χρονιές το Wimbledon.

Συνολικά, έφτασε τις έξι κατακτήσεις στο major τουρνουά του Λονδίνου κι εξακολουθεί να κυνηγάει ένα ασύλληπτο ρεκόρ! Ποιο είναι αυτό; Να κατακτήσει τα τέσσερα major τουρνουά και την πρώτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες την ίδια χρονιά. Κανείς άντρας δεν το έχει καταφέρει, το έχει κάνει μόνο η Στέφι Γκραφ έχει πετύχει το 1988.

Ο Μπερετίνι έδειξε ένα άκρως αξιόμαχο πρόσωπο και πήρε το πρώτο σετ στο tie break, αλλά ο «Νόλε» απέδειξε ξανά γιατί είναι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, κέρδισε τρία σερί σετ κι έγραψε ιστορία! Πανηγύρισε τον 20ο τίτλο του σε Grand Slam κι έπιασε στην κορυφή της σχετικής λίστας τους άλλους δύο θρύλους, τον Ράφα Ναδάλ και τον Ρότζερ Φέντερερ.

Grand Slam
Οι τενίστες με τα περισσότερα Grand Slamwikipedia.org

Ο Φέντερερ με ποστάρισμα του στα social media συνεχάρη τον Τζόκοβιτς, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια Νόβακ για το 20ο τίτλο Major. Είμαι περήφανος που είχα την ευκαιρία να παίξω σε μια σπέσιαλ εποχή πρωταθλητών του τένις. Φανταστική εμφάνιση, μπράβο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται δεύτερο κύμα καύσωνα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» 42αρια