ΣΠΟΡ

Formula 1: Pole position ο Χάμιλτον, ατύχημα ο Φερστάπεν! (vids+photos)

Λιούις Χάμιλτον
AP Images

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, με τον Μαξ Φερστάπεν να έχει ατύχημα και να μένει τρίτος.

Με τη δεύτερη προσπάθεια στο Q3 ο Βρετανός πιλότος της Mercedes έκανε τον ταχύτερο χρόνο, καταρρίπτοντας κατά ένα δέκατο εκείνο του Ολλανδού της Red Bull, ο οποίος ήταν εκείνη τη στιγμή ο πιο γρήγορος.

Μάλιστα, ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος τόσο στο Q1, όσο και στο Q2, όμως στην τρίτη περίοδο των κατατακτητριών δοκιμών έκανε λάθος στην τελευταία στροφή κι ενώ ήταν σε ρυθμό για να πάρει την pole position.

Η Red Bull του προσέκρουσε στις μπαριέρες και τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν ακόμα πιο άσχημα για τον ίδιο, σε περίπτωση που έχει «πληγωθεί» ο κινητήρας ή το κιβώτιο ταχυτήτων του μονοθέσιου του. Να θυμίσουμε ότι μια ενδεχόμενη αλλαγή θα επιφέρει ποινή θέσεων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο διεκδικητές του τίτλου θα ξεκινήσουν τον αγώνα με μεσαία γόμα, με εκείνη του Χάμιλτον, όμως, να έχει κάνει 4 γύρους περισσότερους. Με δεδομένο ότι έχουμε φτάσει στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν, τα πάντα μπορεί να παίξουν τον ρόλο τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για τον Χρήστο Σαρτζετάκη - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Λαϊκού»

H νέα ταυτότητα στο κινητό μας: Βιβλιάριο υγείας, δίπλωμα οδήγησης, και ταυτοποίηση σε μία εφαρμογή

Λουκία Πιστιόλα: Ευχόμουν ο πατέρας μου να πεθάνει δευτερότριτο για να είμαι στην κηδεία (vid)