ΣΠΟΡ

«Άναψε» ξανά η κόντρα Τζόκοβιτς - Ναδάλ: «Ό,τι αρνητικό σκέφτομαι, από σεβασμό δεν θα το πω»

«Άναψε» ξανά η κόντρα Τζόκοβιτς - Ναδάλ: «Ό,τι αρνητικό σκέφτομαι, από σεβασμό δεν θα το πω»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απάντησε σε μια πρόσφατη δήλωση του Ραφαέλ Ναδάλ, αλλά συγκρατήθηκε για να μην προκαλέσει περαιτέρω διαμάχες.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Ράφα Ναδάλ σε συνέντευξη που παραχώρησε είχε ρωτηθεί για το εάν ενοχλήθηκε που ο Νόβακ Τζόκοβιτς τον πέρασε σε Grand Slams.

Η απάντησή του είχε θεωρηθεί από πολλούς ως «καρφί» για τον Σέρβο τενίστα.

«Χωρίς αμφιβολία, θα ήθελα να ήμουν ο τενίστας με τον μεγαλύτερο αριθμό Grand Slam. Αλλά αυτό δεν με απογοητεύει. Νομίζω ότι ο Νόβακ το βιώνει αυτό με πιο έντονο τρόπο από εμένα και θα μπορούσε να είναι απογοητευμένος αν δεν τα κατάφερνε. Και ίσως αυτός είναι λόγος που έχει φτάσει στα περισσότερα σλαμς.

Έχει την ικανότητα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη φιλοδοξία. Ήμουν κι εγώ φιλόδοξος, αλλά με μια υγιή φιλοδοξία που μου έχει επιτρέψει να δω τα πράγματα στη σωστή διάσταση, χωρίς να εκνευρίζομαι. Είναι τρόπος ζωής».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μιλώντας σε Μέσο της Σερβίας κλήθηκε να απαντήσει σε αυτή τη δήλωση του Ναδάλ.

«Τον σέβομαι και τον εκτιμώ πολύ, ως πρωταθλητή και ως τον μεγαλύτερο αντίπαλό μου που με βοήθησε να διαμορφώσω το παιχνίδι μου και να πάρω τα αποτελέσματα που πήρα.

Δεν έχω καμία πρόθεση να μιλήσω αρνητικά για εκείνον ή τον Ρότζερ Φέντερερ, ο σεβασμός μου για αυτούς υπερτερεί κάποιας αρνητικής γνώμης που μπορεί να έχω.

Προφανώς αυτή είναι η γνώμη του Ράφα και δεν συμφωνώ με αυτήν. Έχω την άποψή μου, αλλά δεν θα την αποκαλύψω για να μην δημιουργήσω περαιτέρω διαμάχες. Δεν χρειάζεται να γίνει αυτό».