ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ινδονησία: Κατεδαφίζεται το γήπεδο όπου σκοτώθηκαν 133 άτομα

Ινδονησία: Κατεδαφίζεται το γήπεδο όπου σκοτώθηκαν 133 άτομα

Ινδονησία: Το γήπεδο που αποτέλεσε εκατόμβη νεκρών θα γκρεμιστεί και στη θέση του θα κατασκευαστεί σύγχρονο γήπεδο με τις προδιαγραφές της FIFA

Γκρεμίζεται το γήπεδο στο οποίο 133 άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από αγώνα ποδοσφαίρου στην Ινδονησία.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ινδονησίας Γιόκο Γουιντόντο την Τρίτη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο Γουιντόντο δεσμεύτηκε ότι αφού το παλιό γήπεδο κατεδαφιστεί στη θέση του θα κατασκευαστεί γήπεδο το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της FIFA και ο πρόεδρος της Ινδονησίας προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις όταν έπαιξαν φιλικό αγώνα στο Ματία Στέιντιουμ καθώς η τραγωδία είναι πολύ πρόσφατη και οι μνήμες νωπές από το τραγικό συμβάν που στέρησε τη ζωή σε πάνω από 40 παιδιά μεταξύ άλλων.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ταραχές που ξέσπασαν σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Ινδονησία, σε μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί σε γήπεδα στον κόσμο. Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά την επίθεση των αστυνομικών με δακρυγόνα στους ταραξίες. Περίπου 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χάος που ακολούθησε την ήττα της ομάδας Arema FC από τους αντιπάλους της Persebaya Surabaya στην Ανατολική Ιάβα.

Ο υπουργός Ασφαλείας της χώρας είπε ότι ο αριθμός των θεατών ξεπέρασε τη χωρητικότητα του σταδίου κατά περίπου 4.000 άτομα. Ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο διέταξε να σταματήσουν όλοι οι αγώνες στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ινδονησίας μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Διαβάστε επίσης