ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συγχαρητήρια της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας στον Σπύρο Γιαννιώτη

Συγχαρητήρια της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας στον Σπύρο Γιαννιώτη

Τηλεγράφημα με το οποίο εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στην κολύμβηση στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η μεγάλη Ολυμπιακή σας καταξίωση μας κάνει όλους υπερήφανους όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία σας, αλλά και για το αθλητικό πρότυπο που εκπροσωπείτε, το οποίο είναι και πραγματικό πρότυπο ζωής. Θερμά συγχαρητήρια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του Ασημένιου στα 10χλμ. κολύμβησης. Συγκλονιστική η προσπάθειά του», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.

«Τρομερός Σπύρος Γιαννιώτης στον τελευταίο του αγώνα μας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά!» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον ασημένιο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, αναφέροντας τα ακόλουθα: «Η "Χρυσή" νίκη, που πέτυχες, με τον απίθανο τερματισμό, ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη, αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια, επίσης, στον προπονητή σου κι όσους σου στάθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου. Είναι το επιστέγασμα μιας λαμπρής πορείας που συνολικά αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας και σεμνότητας για κάθε νέο αθλητή.

Στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Σπύρο Γιαννιώτη στην κολύμβηση των 10 χιλιομέτρων αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία σε ανάρτηση της στα Social media έγραψε: «Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Αστείρευτη δύναμη, μεγάλο πάθος, γενναία ψυχή. Γεννημένος πρωταθλητής. Συγχαρητήρια!»

«O Σπύρος Γιαννιώτης, δεν είναι μόνο μεγάλος αθλητής, δεν είναι μόνο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ένα σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, για την αγωνιστικότητα, την επιμονή, αλλά και το ήθος του.
Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει σε όλα τα νερά της γης, τον οδήγησαν στη δικαίωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με ένα ασημένιο μετάλλιο που ζυγίζει χρυσάφι. Πραγματοποίησε το όνειρό του δίνοντας στα 36 του χρόνια και την τελευταία ικμάδα του εαυτού του και πέρα από αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε. Η Ελλάδα υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής του. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε και μαζί του τον ακάματο προπονητή του Νίκο Γέμελο» υπογράμμισε το Ποτάμι.

Σχετικές ειδήσεις