ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Κυνηγώντας» επί 6 ώρες κεραυνούς στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Κυνηγώντας» επί 6 ώρες κεραυνούς στη Θεσσαλονίκη
Facebook / Constantine Emmanouilidi

Ο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, είναι «κυνηγός κεραυνών» και χθες βράδυ (10/06) ήρθε αντιμέτωπος με τη σφοδρή καταιγίδα που «χτύπησε» με 1.500 κεραυνούς και χαλαζόπτωση - Ο ίδιος περιγράφει στο Newsbomb.gr τη μοναδική εμπειρία του

Ο ίδιος οδηγούσε και κινούνταν στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, στην περιοχή μετά το παλιό «Μπαγκλαντές», σε ένα τοπίο που θύμιζε βγαλμένο από ταινία τρόμου, με απανωτούς κεραυνούς, βροχή και χαλάζι, να χτυπάει από παντού το αυτοκίνητό του.

Σχετικά με τον φόβο που υπάρχει σε μία τέτοιου είδους εμπειρία, ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου ο κ. Εμμανουηλίδης, «κυνηγούσε» επί έξι ώρες, κεραυνούς, ο ίδιος αποκάλυψε στο Newsbomb.gr ότι «όσον αφορά στους κοντινούς κεραυνούς πάντα υπάρχει ο σεβασμός για το φαινόμενο, δεν θα έλεγα φόβος πλέον», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε «ίσως όταν είδα τη λιμνοθάλασσα στο Καλοχώρι να γεμίζει τον δρόμο δεξιά και αριστερά να "φοβήθηκα" οπότε και ξεκίνησα να επιστρέφω μέσω έντονης χαλαζόπτωσης».

Το ερώτημα που «γεννάται» είναι φυσικά ποιο είναι το έναυσμα που οδήγησε τον κ. Εμμανουηλίδη, να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα φαινόμενα. «Η αλήθεια είναι πως επειδή είμαι ερασιτέχνης αστρονόμος ξεκίνησα να μαθαίνω για τον καιρό διότι επηρέαζε τις παρατηρήσεις μου. Έτσι ανακάλυψα την μετεωρολογία και την δυναμική που έχει, πριν περίπου 20 χρόνια, οπότε σε συνδυασμό με την φωτογραφία ξεκίνησα να βγάζω την μηχανή αρχικά σε μπαλκόνια, όμως γρήγορα παρατήρησα πως δεν ήταν αυτό αρκετό, επομένως ξεκίνησα το «κυνήγι». Πλέον δεν αφήνω καταιγίδα σε μια απόσταση 200χλμ από την Θεσσαλονίκη αν αυτή έχει τα χαρακτηριστικά που θέλω.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούσαμε φυσικά να αγνοήσουμε το βασικότερο κομμάτι μίας τέτοιας εμπειρίας, που δεν είναι άλλο από τα συναισθήματα που αφήνει σε όποιον τη βιώνει. «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα μεταξύ σεβασμού, πανικού και ενθουσιασμού. Ουσιαστικά βρίσκεσαι στην κόψη του ξυραφιού και η αδρεναλίνη βρίσκεται στο ζενίθ, καθώς θέλεις να φύγεις όμως αυτό αποκλείεται. Είναι λοιπόν σαν να λες πως αν συμβεί κάτι δεν με νοιάζει ό,τι και να γίνει. Τότε γίνεσαι ένα με την φύση ή αν θες επανέρχεσαι σε αυτήν».

O κ. Εμμανουηλίδης είναι έμπειρος «κυνηγός καταιγίδων» και φυσικά είχε «διαβάσει» από μέρες τα σημάδια των καιρών κι έτσι όταν ξέσπασε η καταιγίδα ήξερε που έπρεπε να πάει για να φωτογραφίσει τους κεραυνούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Συνελήφθη η 35χρονη