ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα πίσω από την αρπαγή της Μαρκέλλας»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα πίσω από την αρπαγή της Μαρκέλλας»

Η δικηγόρος της οικογένειας της μικρής Μαρκέλλας, Ανθή Ανάσογλου, τόνισε πως το παιδί έπεσε θύμα οργανωμένου σχεδίου από την 33χρονη απαγωγέα της.

Έχουν περάσει περίπου 11 μήνες από την ημέρα που η Ελλάδα παρακολούθησε με «κομμένη» την ανάσα την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαρκέλλας από τη Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουνίου του 2020 εμφανίζεται στο Τ.Α. Τούμπας η μητέρα της 10χρονης και δηλώνει την εξαφάνισή της.

Η ανήλικη εντοπίζεται δύο ημέρες μετά, συγκεκριμένα στις 08.40 της 13ης Ιουνίου, να περιφέρεται στη συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη στην Καλαμαριά. Είναι σωματικά εξουθενωμένη και δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Την επομένη με τη βοήθεια των γιατρών, ανακτά την πνευματική της διαύγεια και δίνει κατάθεση στους αστυνομικούς. Ενώπιον τους κατονομάζει την Ε. Μ. ως τη γυναίκα που την άρπαξε.

Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά η φρίκη της περιπέτειας της Μαρκέλλας αναβιώνει. Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τη δικηγόρο της οικογένειας του παιδιού, την Ανθή Ανάσογλου, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έκβαση της υπόθεσης.

dikis.jpg
Η κυρία Ανάσογλου

Συγκεκριμένα η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών πρότεινε να μην αποδοθεί κατηγορία σε βάρος της 33χρονης Ε. Μ. για την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκου, αντίθετα ζήτησε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να δικαστεί για μια σειρά εγκλημάτων.

«Αυτό που θέλω να πω είναι πως η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους. Υπάρχει όμως ένα μικρό κομμάτι στο οποίο ζητάμε να συνεχιστεί η ανάκρισή διότι δεν παραπέμπεται για διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Έσπασε το λάπτοπ της και το είχε στο νερό όλο το βράδυ, υπάρχει άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών η οποία έδειξε αποδέκτες άλλων τηλεφώνων και δεν υπήρξε ταυτοποίηση. Ζητάμε περαιτέρω άρση των αποδεκτών ώστε να εξαντλήσουμε ώστε να βρεθούν οι συνεργοί. Δεν μπορεί να έδρασε μόνη και να είχε οργανωμένο σχέδιο. Είχε ένα ημερολόγιο, περιέγραφε πριν και μετά την αρπαγή τι ακριβώς θα κάνει. Είχε το όνομα του παιδιού με ερωτηματικά και ανέφερε ακόμη και από ποια πιάτσα θα πάρει ταξί, τα δρομολόγια, όλα. Σίγουρα είχε συνομιλίες με τρίτα άτομα, τα οποία άκουσε και το παιδί. Κάποιοι συνέβαλαν να ληφθεί η απόφαση να συνεχιστεί η κράτηση της Μαρκέλλας. Δυστυχώς, η ανάκριση δεν μπόρεσε να βρει τα τρίτα πρόσωπα».

Τα αδικήματα που κατηγορείται η 33χρονη

-Στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης στις 11 Ιουνίου του 2020 αφαίρεσε ανήλικο νεότερο των 14 ετών από τους γονείς του, με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες. Ειδικότερα, στον παραπάνω τόπο και χρόνο, αφού μετέβη έξω από το σχολείο όπου φοιτά η ανήλικη, μετά το πέρας του σχολικού προγράμματός της και περί ώρα 13.15 και ενώ το κορίτσι είχε ξεκινήσει την επιστροφή για την οικία του, η κατηγορούμενη με την πρόφαση ότι είχε συμβεί κάτι στη μητέρα της, την άρπαξε και αφού επιβιβάστηκαν σε ταξί την οδήγησε στην οικία της στην Καλαμαριά στερώντας την από τους γονείς της, με σκοπό να τελέσει σε βάρος της γενετήσιες και ασελγείς πράξεις.

-Στην Καλαμαριά στις 11 Ιουνίου του 2020 με σωματική βία εξανάγκασε άλλον σε επιχείρηση γενετήσιας πράξης, ήτοι σε πράξη που έχει την ίδια βαρύτητα με τη συνουσία. Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αφού έκαμψε την αντίσταση της ανήλικης χορηγώντας σε αυτή ναρκωτική ουσία μέσα στον χυμό φρούτων που της έδωσε, στη συνέχεια αφαίρεσε τα ενδύματά της και αφού την τοποθέτησε στην μπανιέρα, την έλουσε αγγίζοντας τη στη συνέχεια στα γεννητικά της όργανα. Στη συνέχεια, αφού την έβγαλε από την μπανιέρα και ενώ η ανήλικη συνέχιζε να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικής ουσίας, άρχισε να τη θωπεύει με τα δάχτυλά της προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές της ορέξεις.

-Επιπλέον, την ίδια ημέρα και αφού του είχε χορηγήσει ναρκωτικές ουσίες για να κάμψει την αντίσταση του ανήλικου κοριτσιού, η κατηγορούμενη άρχισε να θωπεύει τα γεννητικά της όργανα και ανάγκασε το κορίτσι να κάνει το ίδιο.

-Ενεργώντας με πρόθεση ανέμειξε με οποιονδήποτε τρόπο ναρκωτικά σε ποτό το οποίο προοριζόταν για την ανήλικη. Ειδικότερα, αφού κονιορτοποίησε τρία χάπια Xanax, τα ανέμειξε με χυμό φρούτων και στη συνέχεια το έδωσε στο μικρό κορίτσι για να το πιει.

-Προμηθεύτηκε και κατείχε ναρκωτικές ουσίες, ήτοι ουσίες με διαφορετική χημική δομή και διαφορετική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα και με κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα τη μεταβολή της θυμικής κατάστασης του χρήστη και την πρόκληση εξάρτησης διαφορετικής φύσης. Συγκεκριμένα, κατείχε τουλάχιστον μια ταμπλέτα με χάπια Xanax, καθώς και άγνωστη ποσότητα κοκαΐνης αξίας 50 ευρώ, ίση με τρεις μυτιές.

-Τέλος, ενεργώντας με πρόθεση εξέθεσε το ανήλικο κορίτσι σε κίνδυνο καθώς αφού το απήγαγε, του χορήγησε ναρκωτικές ουσίες που είχαν ουσιώδη επίδραση στον οργανισμό του και του στερούσαν τη δυνατότητα να αντισταθεί ενώ στη συνέχεια το εγκατέλειψε στη συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη και αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση, καθιστώντας την ανήλικη αβοήθητη.

Σημειώνεται ότι στην πρότασή της η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε να παραταθεί επί εξάμηνο η προσωρινή κράτηση της 33χρονης Ε. Μ. στις Φυλακές Γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της σε βάρος της σχηματισθείσας δικογραφίας, διότι κρίνει ότι υφίσταται βάσιμος κίνδυνος φυγής της κατηγορούμενης, ενώ πρόβαλε ως σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο αν αφεθεί ελεύθερη να τελέσει παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

«Ευελπιστούμε πως σύντομα η Μαρκέλλα θα επιστρέψει στην οικογένειά της»

Αυτό που δεν γνωρίζει, ωστόσο, αρκετός κόσμος είναι πως το παιδί δεν μένει με την οικογένειά του αλλά σε ίδρυμα, ενώ παρακολουθείται από ομάδα ειδικών, όπως και η μητέρα της.

«Η Μαρκέλλα είναι κοντά σε ψυχολόγους και ευελπιστούμε να επιστρέψει στην οικογένειά του. Μένει σε ίδρυμα, ώστε να ξεχάσει και να αποδιώξει ότι συνέβη. Αυτό θεώρησε η εισαγγελία πως είναι το σωστό. Και η μητέρα προχώρησε σε κάποιες συνεδρίες ώστε να γίνει η επανένωση. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει αυτό μέχρι τώρα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού δεν το έχει επιτρέψει. Ευελπιστούμε, ωστόσο, πως αυτό θα συμβεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021».

«Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά...»

Κλείνοντας, η κύρια Ανάσογλου τόνισε στο Newsbomb.gr πως υπάρχει ικανοποίηση μεν από την έκβαση της υπόθεσης από την οικογένεια της Μαρκέλλας, προσθέτοντας δε πως θα επιδιωχθεί με κάθε τρόπο η περαιτέρω άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να φανεί αν η 33χρονη είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανηλίκων.

«Η Δικαιοσύνη αποδίδεται ακόμη και αν δεν μπορέσει η ανάκριση να βρει τα τρίτα πρόσωπα. Ωστόσο, εμείς θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο ώστε να διαπιστωθεί η σύνδεση της κατηγορουμένης με κυκλώματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα προνόμια που σκέφτονται για τους εμβολιασμένους – Πρώτο δείγμα τα γυμναστήρια