ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θεοδωρακίδης στο Newsbomb.gr: «Αν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου θα μπούμε όλοι μέσα»

Θεοδωρακίδης στο Newsbomb.gr: «Αν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου θα μπούμε όλοι μέσα»

Με αφορμή την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο ο πρώην εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, ταξίαρχος ε.α. Παναγιώτης Θεοδωρακίδης μιλά στο Newsbomb.gr  και στον δημοσιογράφο Κώστα Τσιτούνα. 

Η αρχή για τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας, έγινε στο Συμβουλίο Γενικών Υποθέσεων όμως ο δρόμος για την επιβολή κυρώσεων, αναμένεται μάλλον δύσβατος.

Με εμπειρία από τη θητεία του στο ΝΑΤΟ, ο κ. Θεοδωρακίδης εξηγεί τις κινήσεις της Άγκυρας και αναλύει σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα, ειδικά μετά την αποστολή του γεωτρύπανου Πορθητής στην Κυπριακή ΑΟΖ, και κυρίως για το ενδεχόμενο συνέχισής της τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή του Καστελόριζου και το Αιγαίο «υπάρχει συνεχής Τουρκικός επεκτατισμός και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί» είπε ο κ. Θεοδωρακίδης.

Ερωτηθείς για το αν η ένταση είναι πραγματική ο Ταξίαρχος ε.α απάντησε «η ένταση είναι σχεδιασμένη και στοχεύει στο να οδηγήσει την Κύπρο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Μεταξύ άλλων ο Ταξίαρχος ε.α αναφέρθηκε και στην αφοσίωση των ΗΠΑ στη συμμαχική σχέση της με την Ελλάδα. «Η ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ αντανακλά τη «χειροπιαστή» δέσμευση της Ουάσινγκτον να στηρίξει τη συμμαχική σχέση με τη χώρα μας» τόνισε ο κ. Θεοδωρακίδης.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στον δημοσιογράφο Κώστα Τσιτούνα

Διαβάστε επίσης:

Στο «κόκκινο» η ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ - Στην Καρπασία θα κάνει γεωτρήσεις το «Γιαβούζ»

Σύνοδος Κορυφής: Η ΕΕ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα με πλήρη αλληλεγγύη κατά της Τουρκίας

Σχετικές ειδήσεις